De danske kvinder erobrede førstepladsen, da Bosnien blev sat til vægs

Det danske kvindelandshold spillede torsdag eftermiddag ude mod Bosnien & Herzegovina i VM-kvalifikationen, hvor en sejr kunne bringe dem op på førstepladsen i gruppen. Og sejr blev det til, særligt efter en forrygende start med et mål efter blot 34 sekunder.

De danske kvinder vandt en knusende sikker sejr over et tamt bosnisk hold. Foto: Kvindelandsholdet Instagram.

Lars Søndergaard havde valgt at se bort fra Pernille Harder i dagens startopstilling i VM-kvalifikations udebanekampen mod Bosnien & Herzegovina, hvor Sanne Troelsgaard til gengæld fik chancen fra start i den offensive linje for de – i dagens anledning – rødklædte danskere.

De danske kvinder kunne med en sejr spille sig op på førstepladsen i Gruppe E foran Rusland, der senere i dag gæster bundproppen fra Azerbaijan, og sejren var aldrig rigtig i fare.

Der var ikke spillet mere end 35 sekunder før Danmark kom i front. FC Nordsjælland-spilleren Kathrine Kuhl kunne på kanten af feltet med en følt afslutning gøre det til 1-0. Og så var vi ligesom i gang med opgøret.

Danmark fortsatte med at lægge pres på værterne, og det gav udbytte efter 14 minutter, da Signe Bruun med sit mål nummer 11 i kvalifikationen gjorde det til 2-0.

Selvom de danske kvinder kværnede videre, blev det ikke til flere scoringer i en velspillet første halvleg.

I anden halvleg var det stadigvæk et dansk kvindelandshold, der styrede begivenhederne. Men 3-0 målet lod vente på sig.

Efter 65 minutter fik 18-årige Sarah Thygesen fra KoldingQ fik sin debut i en kamp, som danskerne sad på trods den marginale føring.

Selvom Danmark dominerede kampen, sneg der sig lidt for mange sjuskefejl ind i det offensive spil, som betød, at det tredje mål ikke vil ind over stregen.

Tæt på en 3-0 føring kom vi, efter et dansk hovedstød var ved at tage fusen på den bosniske keeper, men hun fik redet kastanjerne ud af ilden og holde dermed hjemmeholdet inde i kampen.

Men kort efter kunne Envera Hasanbegovic i målet ikke stille noget op, da der i en situation med meget klumpspil faldt en bold ned for fødderne af Mille Gejl, som udbyggede føringen. Det lignede en tyk offside ved selve målscoringen, men det ændrede ikke på, at de danske kvinder cruisede mod førstepladsen i deres gruppe.

Danmark vinder 3-0 i en kamp, hvor de havde 21 skud på mål, mens hjemmeholdet kun havde én sølle afslutningen.

Nu kan de rødklædte fejre en førsteplads i VM-kvalifikationsgruppen, som kun bliver sat over styr, hvis Rusland vinder med mere end 16 mål i deres kamp klokken 16:00 mod Azerbaijan.