Xavis europæiske debut var lige ved at ende katastrofalt

FC Barcelona, med nytiltrådte Xavi i spidsen, kan være fint tilfredse med uafgjort efter en tæt kamp imod Benfica i Champions League.

Xavi skulle tirsdag aften i sin første europæiske test som træner for FC Barcelona, da Benfica kom på besøg. Foto: Albert Gea/Reuters/Ritzau Scanpix

Xavi er en velkendt herre i Champions League-sammenhænge, hvor han har løftet trofæet fire gange som spiller for FC Barcelona. Men i aftes havde han skiftet støvler og benskinner ud med laksko og dynejakke, da FC Barcelona kunne sikre sig en plads i 1/16-finalerne med en sejr imod Benfica på Camp Nou.

Med Bayern sikkert videre i gruppen jagtede begge hold andenpladsen, og med en sejr kunne Barcelona sikre sig dette.

Kampens indledende fase var også præget af to afventende mandskaber, indtil midtstopperen Nicolas Otamendi sendte chokbølger gennem Camp Nou med et bragende langskud i mål via overliggeren til 0-1 for Benfica. Men en særdeles tvivlsom dommerafgørelse, om at bolden havde været ude over sidelinjen, underkendte målet.

Kort før halvleg ville FC Barcelona lege med, da den unge wing-spiller Yusuf Demir sendte en buet afslutning på Benfica-målets overligger.

Anden halvleg startede som den første med to taktisk-defensive hold, der ikke turde satse offensivt af frygt for, at give andenpladsen væk.

Med få minutter tilbage af kampen lignede det en Xavi-forløsning, da Ronald Araujo, efter en perfekt aflevering fra den unge Nico, sendte catalanerne foran, men linjedommerens flag afblæste Barca-jublen.

Med et minut tilbage af tillægstiden fik indskiftede Haris Seferovic en gylden friløber, men den schweiziske angriber formåede på elendigt vis ikke at score og Barcelona slap med skrækken.

Kampen ender 0-0, hvilket betyder at Barcelona vedholder gruppens andenplads med to point ned til Benfica inden sidste runde.

I gruppe G var der alt at spille om, da Lille tog imod RB Salzburg.

Jonathan David scorede to gange i weekendens Ligue 1 kamp imod Monaco, og den målaktuelle canadier fortsatte takterne, da han bragte hjemmeholdet foran 1-0.

Stillingen holdte til slutfløjt, og Lille lægger sig dermed i gruppens front.

I gruppens anden kamp skulle Sevilla, med Thomas Delaney på bænken, forsøge at holde sæsonens Champions League-håb i live, da de skulle sejre imod Wolfsburg.

Det tog Joan Jordan 13 minutter at bringe Sevilla i front til 1-0 , og chancerne for avancement var dermed intakt.

Syv minutter ude i overtiden afgjorde indskiftede Rafa Mir kampen med en scoring for Sevilla.

Med 2-0 sejren åbner gruppen sig fuldstændig op inden sidste runde, da der blot er tre point mellem første og sidstepladsen.