Manchester United videre i Champions League i første kamp uden Solskjær

Manchester United spillede her til aften sin første kamp efter fyringen af Ole Gunnar Solskjær i et livsvigtig Champions League-opgør mod Villarreal, som man vandt og dermed er videre i Champions League.

Cristiano Ronaldo fik nok engang en hovedrolle for Manchester United, da de mødte Villarreal i Champions League. Foto: Jose Jordan/AFP/Ritzau Scanpix

Natten mellem lørdag og søndag offentliggjorde Manchester United, at man havde fyret Ole Gunnar Solskjær som klubbens manager. Tirsdag gjaldt det så den første kamp uden Solskjærs ledelse, da man jagtede livsvigtige point i Champions League.

Her stod Michael Carrick derfor for første gang i spidsen for de engelske giganter, og her havde den midlertidige træner et par overraskelser i sin startellever. Bruno Fernandes var nemlig henvist til bænken for at gøre plads til hollandske Donny van de Beek, mens også Anthony Martial fik en plads blandt de 11 udvalgte på bekostning af Marcus Rashford.

Kampen blev i første omgang en smule forsinket, da dommer Felix Brych havde problemer med sit headset.

Problemer havde Manchester United også i den indledende fase af kampen, hvor de engelske gæster havde svært ved at få fat i bolden. Udover et forsøg på mål fra Cristiano Ronaldo efter blot et par minutters spil, sad Villarreal nemlig tungt på boldbesiddelsen med masser af tålmodighed i opspillet.

Det var da også Manchester United, som bedst kunne leve med en uafgjort, da de med dette resultat var sikret som bedste hold indbyrdes mellem de to.

I første halvleg faldt de to største chancer efter frispark på gode positioner. Et til hvert hold. Her sparkede Cristiano Ronaldo dog i muren, mens Villarreals forsøg kort før pausen var et mere velplaceret et af slagsen.

Det blev dog ved småchancerne og målløst, hvorfor første halvleg sluttede som den startede. Nemlig 0-0.

Manchester United startede anden halvleg, som de havde spillet den første. Nemlig som et hold med en mission om, at tage et enkelt point med hjem til det engelske. Det spanske hjemmehold var nemlig i den indledende fase igen mest på bolden, men uden optræk til de helt store chancer.

Efter en lille times spil opstod kampens største mulighed så. Den tilfaldt Villarreals Manu Trigueros, der fra snert hold flugtede en afslutning afsted mod United-målet. Her var David de Gea dog årvågen og reddede på fornemste vis afslutningen fra den spanske midtbanespiller.

Blot et par minutter senere tilspillede hjemmeholdet sig nok engang en chance, men hollandske Arnaut Danjuma gik ikke ordenligt træf på sin afslutning fra venstre side, hvorfor bolden sejlede over mål.

Det lille Villarreal-pres fik Michael Carrick til at foretage to United-udskiftninger, hvor både Bruno Fernandes og Marcus Rashford kom ind i stedet for Donny van de Beek og Anthony Martial. De fornyede offensive kræfter skulle få gang i udeholdet, der indtil ikke havde skabt de helt store chancer i opgøret.

De to indskiftninger gav i første omgang Manchester United et lille spilovertag, som resulterede i en friløber til Marcus Rashford, der dog ikke kunne få noget ud af situationen på grund af en vågen Gerónimo Rulli i Villarreal-buret.

Kampen tiltede herefter over til Uniteds favør, der pludselig havde boldbesiddelsen. Her spillede de sig flot igennem Villarreals forsvar efter 70 minutters spil, hvilket resulterede i en stor chance til Jadon Sancho, der fra tæt hold afsluttede direkte på mål. Den engelske kantspiller kunne dog se sit forsøg blive reddet af Rulli i det spanske mål.

Det var for alvor begyndt at se godt ud for Manchester United, der pludselig lignede et hold, der ikke var tilfreds med det ene point. Det, der lignede en satsning fra Michael Carrick kom dog også til at bære frugt.

I det 78. minut kiksede Villarreal-keeperen nemlig et udspil til en holdkammerat, som Fred fik tacklet bolden videre til Ronaldo, der køligt satte bolden i kassen til en 1-0 scoring til Manchester United. I øvrigt hans 799 mål i karrieren.

Herefter fortsatte englænderne med at presse på for at lukke kampen, og det lignede mere 0-2 end en spansk udligning. Og scoringen kom da også.

Kort før tid satte Manchester United nemlig et flot angreb sammen, der satte Marcus Rashford i løb mod Villarreal-målet. Her fandt han Bruno Fernandes der fikst spillede bolden videre til Jadon Sancho, der bankede bolden i kassen via overlæggeren til slutresultatet 0-2 og sit første mål i United-trøjen.

Sejren betyder, at Manchester United er videre fra gruppespillet, mens Villarreal, Atalanta og Young Boys dyster om den anden og sidste plads videre til forårets kampe i Champions League.