International Fodbold

UDLANDSPROFFERNE uge 45: Dobbelt dansk i Rusland, Donnerschuss mod Bayern og storsejr i Prag

På campo.dk giver vi dig hver mandag formiddag et overblik over, hvordan den seneste uge er gået for de danske spillere, der tjener deres løn udenfor landets grænser. Mål, debut og udvisninger - stort og småt.

Danske målscorere i udlandet
Foto: Ritzau/Scanpix

I Danmark har vi over 300 professionelle fodboldspillere, der til dagligt spiller fodbold i mere end 30 forskellige lande.

Vi vil på campo.dk ugentligt give et overblik over nogle af de danskere, man ikke nødvendigvis hører om hver eller hver anden dag. Vi udvælger nogle af de spillere, der har gjort sig bemærket for enten noget godt, noget skidt, eller noget midt imellem.

Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix

Jesper Lindstrøm – Eintracht Frankfurt
Brøndby var næppe blevet mestre i sidste sæson, hvis ikke Jesper Lindstrøm havde bidraget med hele ti scoringer igennem sæsonen. Foruden et mesterskab til klubben fra Vestegnen betød Superliga-gennembruddet også, at Lindstrøm i sommer blev solgt til tyske Eintracht Frankfurt. I den tyske finanshovedstad har det været mere så som så med succesen, og den tyske traditionsklub har måttet se langt efter de mål, som Lindstrøm i sidste sæson var så flittig en bidragsyder til for Brøndby. Lige indtil søndag i hvert fald. I udekampen mod det overraskende tophold fra Freiburg var det nemlig ‘Jobbe’, der efter en god halv times spil sendte gæsterne på sejrskurs. I en kontra faldt bolden efter lidt klumpspil for fødderne af den 21-årige dansker, der med en hurtig højre yderside overrumplede den fremadstormende Freiburg-målmand, der knapt nåede at reagere, før bolden lå i nettet bag ham. Afslutningen må have været en af den slags, som man allerede inden bolden har sluppet foden har en god fornemmelse for, for allerede inden Select-bolden havde passeret målstregen, havde den danske U21-landsholdsspiller begyndt sin jubelscene.
Frankfurt scorede én gang yderligere i kampen, men da man holdt hjemmeholdsfavoritterne helt fra at score, var den anden scoring kun til pynt. De tre point er til gengæld langt fra kun pynt. De er derimod afsindigt vigtige for Frankfurt, der med sejren avancerede fra 15. pladsen til 11. pladsen i Bundesligaen og dermed lægger en smule afstand til den kedelige nedrykningsstreg.

Foto: Matthias Balk/AP/Ritzau Scanpix

Mads Valentin – Augsburg
Den tidligere FC Nordsjælland forsvarsspiller Mads Valentin sørgede fredag aften for en god start på weekenden, da han sammen med Augsburg besejrede mægtige Bayern München. Augsburg lå før kampen tredjesidst og under stregen i Bundesligaen, og derfor var der ikke store forhåbninger om point for holdet.
Veloplagte Valentin ville det bare anderledes. I det 22. minut startede han selv angrebet fra sin venstre back med en aflevering ud til venstrekanten. Et indlæg mod forreste stolpe blev på spektakulær vis clearet af Lucas Hernandez. Clearingen faldt dog lige i retning af Mads ‘Mini’ Valentin, som resolut sendte bolden ned i det fjerne målhjørne. Hans første mål for Augsburg, og hvilken kamp at gøre det i! Senere i kampen udbyggede Augsburg til 2-0, og så gjorde det ikke så meget, at Lewandowski igen igen scorede mål. Sejren bringer Augsburg op på 15. pladsen og over nedrykningsstregen, mens de ni-dobbelte tyske mestre taber terræn til de andre topklubber. Danskeren blev efter 2-1 sejren kåret som Man of the Match.

– Vi vidste, at det ville blive en hård kamp, for Bayern har så mange gode spillere. Men vi gav alt og ville skabe chancer så ofte som det var muligt. Jeg er selvfølgelig meget glad for mit første mål i Bundesligaen, og nu vil jeg nyde sejren. Det er en utrolig følelse, sagde danskeren efter kampen.

Foto: Oliver Abildgaards Instagram

Oliver Abildgaard & Anders Dreyer – Rubin Kazan
De to danskere var begge med fra start, da Rubin Kazan skulle rejse sig efter et 1-5 nederlag til Rostov. Turen gik til ligaens nummer tre i Sochi. Byen var hjemsted for vinter OL 2014 og det tydede på, at Oliver Abildgaard gerne ville ud og se området. Her kom danskerne og Kazan bagud i første halvleg, før Oliver Abildgaard bragte balance i regnskabet. Aalborgenseren kom listende på kanten af feltet og modtog en tilbagelægning. Han kvitterede for tilliden og bankede bolden ind, nede hvor stolpen mødes med græsset. Sochi fik en udvisning efter 57 minutter, og igen bragte Abildgaard balance i regnskabet. Et højt løftet ben skaffede danskeren gult kort nummer to, og en tidlig afgang fra banen. Heldigvis for Rubin Kazan har de en anden dansker på kanten, og ti minutter før tid var det Anders Dreyers tur i rampelyset. En hurtig omstilling førte til en 1-mod-1 situation med Sochis venstreback. Her trak Dreyer ind i banen til sit gode venstreben og sendte bolden op i nettaget til kampens slutresultat 2-1.

Foto: SK Slavia Praha

Alexander Bah – Slavia Prag
Ikke mange spillere er lige så alsidige – eller ’polyvant’ som Morten Olsen formentlig ville have sagt – som unge Alexander Bah. Den tidligere HB Køge og SønderjyskE-spiller har igennem sin stadig relativt korte karriere vikarieret på både venstre back og venstre wing, mens han i sin tid i Køge også blev brugt helt på toppen. Som højrebenet bliver han dog hovedsageligt brugt på højre back, mens han ad flere omgange har gjort sig i samme side men længere fremme på banen. Den 23-årige dansker runder til januar et helt kalenderår i tjekkiske Slavia Prag, hvor han har etableret sig som en fuldstændig fast bestanddel af Jindrich Trpisovskys hold. Søndag sørgede hovedstadsklubben med sin anden 5-0-sejr i træk, denne gang over bundholdet Jablonec, for at holde fast i den førsteplads i ligaen, som de generobrede i forrige spillerunde. For anden gang i sæsonen kom Alexander Bah på måltavlen i ligaen, da han havde sneget sig med frem ved stillingen 2-0. Den snu dansker snød sin direkte oppasser på et indlæg fra venstresiden og kunne sætte de krøllede lokker på bolden, som han fik snittet ind ved fjerneste stolpe. Målet er fjerde sæsonscoring for Bah, der ligeledes er kommet på tavlen i Europa League kvalifikationen og i Conference League. Alexander Bah og dog ikke eneste danske islæt hos det tjekkiske førerhold, for også den tidligere Silkeborg-spiller, Mads Emil Madsen, gør sig på de kanter, og den 23 årige midtbanespiller fra Gammel Rye fik den sidste halve time i kampen mod Jablonec, men det var nok til at assistere til 5-0-scoringen i overtiden. For Bah og Madsen venter der stadig fire ligakampe, en pokalkamp og to Conference League-kampe, inden de den 18. december kan rejse hjem til Danmark på juleferie.

Bjørn Paulsen – Hammarby
Bjørn Paulsen med kropsbygning og ansigtsbehåring som en viking trives bedst ved vandet. Det siger hans målgennemsnit i hvert fald. Han startede karrieren i Haderslev hos SønderjyskE og har siden været i Esbjerg, Stockholm (Hammarby), Ingolstadt og er nu igen hos Hammarby i Sverige. Alle andre destinationer end Ingolstadt er kystbyer. Om det er vikingeforfædrene, der gør det vides ikke, men i klubberne ved kysten har Bjørn Paulsen i snit brugt 568 minutter (cirka seks kampe) på at score et mål, mens snittet i Ingolstadt var på hele 1.227 minutter pr mål (cirka 13 kampe).  Hammarby og Paulsen jagter lige nu europæisk fodbold. Med tre runder tilbage og fire point op til de gyldne pladser var der ingen tid at spilde. Søndag eftermiddag gik turen til Degerfors og her viste danskeren igen målnæsen frem. Efter et kvarters spil var der dynamisk dansk duet, da Mads Fenger på hjørnespark fandt Bjørn Paulsen, der steg op blandt venner og fjender og pandede bolden ind til Hammarby-føring 1-0. Hammarby havde tre danskere med i startopstillingen, og tidligere Esbjerg-spiller Jeppe Andersen ville også lege med. Han var manden med oplægget til 3-0. Hammarby gjorde det desuden til 4-0, før Degerfors med en sen scoring pyntede lidt på resultatet. Drømmen om Europa kræver hjælp fra andre hold i Allsvenskan, og den fik også lov at leve lidt, men da bysbørnene fra AIK Stockholm snuppede en smal udesejr mod Varbergs, er der stadig fire point, der skal indhentes for at nå det forjættede land. Hammarby indtager Allsvenskans femteplads med to runder tilbage af sæsonen. I de sidste runder venter Halmstad og Kalmar.

Hvad skete der ellers?

  • Det er voldsomt imponerende, det Jonas Bager, Casper Nielsen og resten af Union Saint-Gilloise har gang i i den belgiske Jupiler League, som oprykkerne fører ganske suverænt. I weekenden gik det ud over KV Oostende, som blev slået med hele 1-7 på eget græs. Casper Nielsen stod for scoringen til 1-3 efter en halv times spil.
  • Pierre-Emile Højbjerg udlignede i weekenden i Tottenhams kamp mod Leeds, og den danske landsholdsspiller har nu scoret lige så mange mål på knapt halvandet år i Tottenham, som han gjorde på fire år i Southampton (5).
  • I Nottingham Forest startede Philip Zinckernagel som vanligt inde i weekendens udekamp mod Reading, og trods en danskerscoring efter blot fire minutter, måtte Forest nøjes med 1-1.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P