3F Superligaen

Yngste FCK-debutant i historien: Jeg kan gøre det endnu bedre

F.C. København gav søndag debut til den bare 16 år gamle svensker, Roony Bardghji, som blev den yngste superligadebutant i klubbens historie. Selv var Bardghji en smule overvældet over oplevelsen, men han slog også fast, at der er meget mere i vente fra ham.

Roony Bardghji blev den næstyngste debutant i Superligaens historie. Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix

I Superligaen er der en regel, der gør, at en klub ikke kan give debut til en spiller under 16 år.

Havde den regel ikke eksisteret, havde Roony Bardghji fået sin supelrigdebut tidligere, fortalte Jess Thorup søndag, men reglen er der nu engang, og derfor gik den unge svensker på banen til sin første superligakamp seks dage efter sin 16 års fødselsdag.

– Det var fedt at få debut for FCK – en stor klub, og en klub som jeg virkelig godt kan lide. At spille foran fansene det var selvfølgelig en drøm, og jeg er virkelig glad, sagde Bardghji efter kampen mod AGF til FCKTV.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

På grund af ovenstående regel har han ikke tidligere været i truppen til en superligakamp, og derfor kom det formentlig også bag på de fleste, at han gik direkte ind i startopstillingen til kampen.

Læs også: Målmandsdrop og overtids-panenka gav pointdeling i Parken

Selv var han tilfreds med debuten, hvor han efter 65 minutters spil måtte gå ud med krampe i det ene ben.

– Jeg synes det var fint, jeg ved med mig selv, at jeg kan gøre det endnu bedre og hjælpe holdet endnu mere, så jeg håber, at jeg får flere chancer, så jeg kan bevise det. Jeg fik krampe til sidst, det var lidt kedeligt, for jeg ville gerne hjælpe holdet, men den slags sker, sagde debutanten, som fansene bare kalder ’Roony’.

Netop fansene tog også godt imod det unge stjerneskud, og det gjorde indtryk.

– Det var vildt fedt. Da vi kom ud til opvarmningen og hørte fansene synge mit navn, det var en drøm og noget, som jeg aldrig vil glemme, sagde Roony til FCKTV.

På grund af 16 år-reglen og superligaens kampprogram kunne den unge svensker ikke have fået sin debut tidligere. Af samme årsag skal der en regelændring til, hvis rekorden som yngste superligadebutant nogensinde skal slås. Den indehaves i øjeblikket af Jeppe Kjær, der den 1. marts 2020 debuterede for AC Horsens på sin 16 års fødselsdag.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P