Remis mellem velspillende Superliga-mandskaber

Kampen mellem FC Nordsjælland og Silkeborg IF endte 1-1, trods en kamp der var rig på flot fodboldspil og chancer.

Begge hold havde chancer til mere end 1-1. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

To af Superligaens mest pasningsorienterede mandskaber mødtes søndag på Right to Dream Park, da FC Nordsjælland tog imod Superligaens nok største overraskelse Silkeborg IF.

Silkeborg IF har ikke glemt, hvordan man spiller possession-fodbold under landsholdspausen. Silkeborg kom således ud til kampen i vanlig stil, og satte sig lynhurtigt på spillet.

Silkeborgenserne havde flere store chancer i kampens første halv time, men Emmanuel Ogura fik reddet både friløbere og hovedstødschancer. Nordsjælland-keeperen havde overordnet set en god dag på kontoret, hvor han har stor del af æren i 1-1 resultatet.

Efter 41 minutter kom FC Nordsjælland foran, stik mod spil og chancer. FC Nordsjællands 20-årige Oliver Rose-Villadsen begav sig ud i et solo-pres, der endte med en bolderobring, da han med fart og fysik fik vristet bolden fra Silkeborgs Andre Calisir. Derefter var han alene med Nicolai Larsen i Silkeborg-målet, hvor han gjorde det til 1-0, selvom Nicolai Larsen fik rettet afslutningen af med en fodparade.

Den stilling holdt til pausen, og efter pausen var det så Silkeborgs tur til at jagte målet.

Begge mandskaber benyttede sig af det høje presspil, hvilket også var med til at skabe en seværdig og chancerig kamp.

Efter 61 minutter gik den dog ikke længere for FC Nordsjælland. Med hurtige kombinationer i bedste Silkeborg-stil, endte bolden ved Nicolai Vallys, der med en flot og resolut afslutning på førsteberøringen sparkede den ind nede ved fjerneste stolpe til 1-1.

Den stilling endte med at holde hele vejen, selvom FC Nordsjællands Ibrahim Sadiq havde en kæmpe chance fra straffesparkspletten i dommerens tillægstid. Det var dog Silkeborg, der sad bedst på kampen, og hvis et hold skulle tillade sig at være skuffet, er det da også dem.

Silkeborg havde bolden 64 procent af tiden, og fik skabt 14 målchancer i løbet af kampen.

Det uafgjorte resultat lader Silkeborg blive på femtepladsen, mens FC Nordsjælland begynder at ligne en klub, der får svært ved at nå top-6.