3F Superligaen

Målmandsdrop og overtids-panenka gav pointdeling i Parken

F.C. København havde solgt over 30.000 billetter til søndagens kamp mod AGF, og selvom der kun dukkede små 26.000 tilskuere op til kampen, fik de fremmødte drama for alle pengene.

Dommeren kom i fokus flere gange i løbet af af søndagens kamp mellem FCK og AGF. Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix

F.C. København gav søndag debut til den blot 16-årige svensker, Roony Bardagji, men det blev banens to ældste spillere, der løb med hovedrollerne.

Den 36-årige AGF-målmand, Jesper Hansen, var nemlig voldsomt impliceret i det ene mål, mens Patrick Mortensen viste koldblodighed af en anden verden i overtiden.

Både stemning og intensitet var høj i Parken søndag aften, hvor både F.C. København og AGF havde markant brug for tre point.

Efter en halv times spil var den nyslåede landsholdsspiller, Jens Stage, ved at gøre det onde ved sin tidligere arbejdsgiver, da han ekvilibristisk fik krænget sit venstreben unaturligt højt op og sendt et Peter Ankersen-indlæg på stolpen bag en sagesløs Jesper Hansen.

Kort før pausen faldt bolden for fødderne af den unge debutant bagerst i feltet, og med et smart træk ind i banen kom han forbi Oliver Lund, men AGF-backen fik opbakning fra Mikael Andersson, der med det yderste af støvlerne fik blokeret skuddet over mål, så Jesper Hansen ikke skulle i aktion.

Læs også: Kantspiller sætter ny FCK-rekord mod AGF

I aktion kom han dog bare et minut senere, for københavnerne havde knapt tid til at ærgre sig over Bardagjis misser, inden Lukas Lerager modtog bolden i løb på midten af AGF’s banehalvdel og hamrede til den. Umiddelbart var det en afslutning, der ikke burde volde Jesper Hansen problemer, men den rutinerede målmand kiksede i ukarakteristisk stil sin indgriben, og så var værterne pludselig i front.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

I anden halvleg forsøgte AGF, der ligesom hjemmeholdet havde flot støtte fra lægterne, at presse de københavnske værter, og specielt Patrick Mortensen havde et pænt tilbud, men hans tidligere holdkammerat, Kamil Grabara, var modsat sin kollega i den anden ende sikkerheden selv.

Bedst som det så ud til at blive en frustrerende dag for gæsterne, kom dommer Jørgen Daugbjerg Burchardt i fokus, da han først gav FCK’s assistentræner, Jacob Nestrup, rødt kort, og kort efter tildelte han gæsterne et straffespark, som hjemmeholdet langt fra var enige i. Et indlæg fra venstre side ramte Viktor Kristiansen på armen, og så skulle Patrick Mortensen til 11 meter-pletten – fem minutter inde i overtiden!

Her stod han igen overfor Grabara, men denne gang var det AGF’eren, der blev den store, da han iskoldt fintede Grabara til højre, mens han med et panenka-chip sendte bolden ind i midten af målet.

Mere blev det ikke til, selvom AGF seks minutter inde i overtiden havde optræk til endnu en chance. Selvom hverken hjemme- eller udeholdet for alvor kan bruge det ene point til alverden, er der ingen tvivl om, at stemningen efter kampen var bedre hos AGF end hos F.C. København.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P