3F Superligaen

AGF-motoren Brandhof: Jeg skal bare ud at flyve!

Frederik Brandhof havde ikke spillet et eneste minuts superligafodbold, før han denne sommer blev hentet fra Viborg FF til AGF. Nu ligner han mere og mere en fast mand på det hold, der efter en forfærdelig start på sæsonen ser ud til at være kommet i gang.

Frederik Brandhof blev den helt store helt, da AGF slog AaB 1-0 i midten af oktober. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

AGF har aldrig tabt en kamp, hvor Frederik Brandhof har spillet fuld tid.

Kritikere vil så pointere, at han kun har spillet fuld tid i tre kampe, og det har de også helt og aldeles ret i. Ikke desto mindre ligner midtbanespilleren fra Skive en mand, der i en alder af 25 år har slået endegyldigt igennem i Superligaen.

– Jeg ved ikke, om jeg har slået endeligt igennem. Jeg prøver bare at gøre det så godt som muligt og hjælpe holdet på bedst mulige måde hver gang. Jeg føler, at jeg har fået en fin plads på holdet, hvor jeg bidrager med det, jeg er god til, så jeg synes, det er gået fint for mig indtil videre, lød det beskedent fra Brandhof, da campo.dk tog en snak med ham på Fredensvang.

Læs også: Patrick Olsen trods manglende spilletid: Ikke tvunget til at skifte

Frederik Brandhof har i alle sine foreløbige 11 superligakampe spillet på en af de to eller nogle gange tre pladser, som AGF spiller med på den centrale midtbane, og det er da også på den position, at både han selv og cheftræner David Nielsen ser hans evner komme bedst til udtryk.

– David [Nielsen] plejer at sige, at jeg bare skal ud at flyve. Med det tror jeg, han mener, at jeg bare skal give den gas og flyve rundt på banen. Jeg kommer med noget intensitet i mit spil, og det prøver jeg at bringe i alle kampene, forklarer Brandhof.

Ligesom det er tilfældet, når man ser AGF spille, så er man heller ikke i tvivl, når man ser dem træne. Der sidder en ganske imponerende motor på den 182 centimeter høje jyde, og da campo.dk besøgte Fredensvang, vandt han i ganske suveræn stil det afsluttende løb, som alle spillere tog del i.

– Det er noget, jeg altid har været god til. Jeg kan holde intensiteten og løbe i højt tempo over længere tid. Det med de højintense løb er noget, jeg altid har haft i mit spil, og det er en af mine spidskompetencer, forklarer Brandhof, der må siges at blive bakket op af statistikkerne.

Ser man på Superligaens egen statistikside, fremgår det nemlig, at Brandhof ikke bare er den AGF-spiller, der løber flest meter per spilleminut, han er også den spiller hos århusianerne, der gennemsnitligt løber hurtigst, mens han er mere gennemsnitlig, når det kommer til antal sprinter og topfart. I gennemsnit tilbagelægger den 25-årige skibonit lidt over 12,5 kilometer per 90 minutter.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

– Jeg er en dynamisk boks-til-boks spiller, der arbejder hårdt og kommer godt rundt på banen. Jeg er måske end smule mere defensivt orienteret end de øvrige 8’ere vi har i klubben, men jeg er også god til at komme med i boksen, forklarer Brandhof om sig selv.

Det sidste har han da også allerede bevist. Da AGF midt i oktober bød på gratis fodbold på Ceres Park til kampen mod AaB, var det Frederik Brandhof der scorede kampens enlige mål, da han havde sneget sig med i feltet og lukrerede på den mislykkedes tæmning, som Patrick Mortensen formentlig selv vil påstå var en aflægning.

– Det kunne selvfølgelig ikke være skrevet meget bedre; Et fyldt stadion med godt gang i lægterne. Det var en god måde at score sit første mål i AGF-trøjen. Det er i hvert fald en aften, som jeg ikke glemmer lige foreløbig, lyder det med et stort smil fra den tidligere Skive, FC Midtjylland og Viborg-spiller.

Frederik Brandhof ventes at starte på banen, når AGF søndag klokken 16 møder F.C. København i Parken.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P