LaLiga

Xavi før trænerdebut: Jeg er mindre nervøs nu end som spiller

Lørdag aften klokken 21 vil fodboldverdenens øjne være rettet mod Camp Nou i Barcelona, for her debuterer FC Barcelona-legenden, Xavi, nemlig som manager for sin barndomsklub i derbyet mod bysbørnene fra Espanyol, men der skal mere til at ryste den tidligere midtbaneprofil.

Xavi dirigerede selv sine tropper til træningen fredag aften. Foto: Josep Lago/AFP/Ritzau Scanpix

Efter en lang periode som først spiller og siden træner i Qatar er den store dag oprundet for Xavi.

Julelysene er endnu ikke fundet frem, men alligevel bliver det en form for juleaften for den tidligere FC Barcelona-midtbanespiller, når han lørdag aften får debut som manager for den klub, som han fra 1991 til 2015 repræsenterede som først ungdomsspiller og siden anfører.

Skæbnen vil, at Xavi – i øvrigt ligesom det var tilfældet for Johan Cruyff i 1988 – får debut som manager mod bysbørnene og lokalrivalerne fra Espanyol, der efter en sæson i Segunda Division er tilbage i LaLiga.

Læs også: Medie: Xavi vil have Andreas Christensen til Barca

– Vi er nødt til at kontrollere vores humør, for det her er et derby, vi ikke har råd til at tabe. Der vil være nerver, men jeg har tillid til mine spillere. Jeg er meget roligt ift. Kampen. [Jeg er] positiv, glad og spændt på at være det sted, som jeg betragter som mit hjem. Jeg er mindre nervøs nu end jeg var som spiller, lyder det forud for debuten fra Xavi.

Legendariske Johan Cruyff debuterede som træner med en 2-0-sejr over Espanyol, og det resultat vil Xavi formentlig gerne kunne efterligne lørdag aften. FC Barcelona har været inde i en skidt periode på det seneste, hvor det kun er blevet til to point i fire LaLiga-kampe.

Til kampen må Xavi undvære blandt andre Martin Braithwaite, Sergio Agüero, Pedri og Ansu Fati, mens der fortsat er tvivl om Sergino Dest. Der er dog råd for de mange skadesproblemer i den catalanske storklub.

– Vi er nødt til at bruge unge spillere til at dække for skadede spillere, men de er klar. Gavi er i særdeleshed et godt wildcard. Han er alsidig og kan spille på mange positioner. Han er meget ung, men han har gjort en forskel i store kampe, lyder det fra Xavi.

Lørdagens Derbi Barceloní bliver spillet på Camp Nou klokken 21 og kan følges på TV2 Sport X.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P