International Fodbold

Polsk medie: Landstræner risikerer fyring efter nederlag

Den polske landstræner Paulo Sousa er kommet i modvind efter nederlaget til Ungarn mandag aften.

Polens vej til VM er blevet noget mere besværlig efter nederlaget mod Ungarn i mandags. Foto: Aleksandra Szmigiel/Reuters/Ritzau Scanpix
Vær opmærksom på, at dette er en rygtehistorie

Polen tabte mandag med 1-2 på hjemmebane mod Ungarn, og det har nu fået konsekvenser for de polske VM-chancer i playoff-kampene.

Polens landstræner, Paulo Sousa, valgte at spare flere polske profiler i kampen mod Ungarn, heriblandt den suveræne stjerne Robert Lewandowski, der ikke engang var med i truppen.

Tirsdag aften formåede Wales at spille uafgjort hjemme mod Belgien, og Tyrkiet slog Montenegro på udebane. De resultater betyder, at både Wales og Tyrkiet stryger forbi Polen som de bedste toere i den europæiske VM-kvalifikation.

Dermed kommer Polen til at være useedede når de skal spille VM-playoff til marts, da Polen ikke længere er at finde blandt de bedste toere. Modstanderne bliver derfor af en højere kaliber, hvor Polen nu kommer til at møde en af de bedste toere, hvilket er Portugal, Italien, Rusland, Sverige, Wales eller Skotland.

Kritikken hagler derfor ned over Paulo Sousa, blandt andet fra den polske sportsavis sport.pl, der kalder det for en katastrofe.

– Det er let at være bagklog og pege fingre. Jeg tænkte, det ville være godt at rotere lidt og give plads og spilletid til nogle andre spillere. Vi skal være bedre som et kollektiv, så vi ikke bare sætter vores lid til stjernespillerne hver gang, sagde den polske landstræner Paulo Sousa efter kampen ifølge Aftonbladet.

Polen havde ellers alle muligheder for at sikre sig en plads blandt de bedste toere, eftersom deres målforskel betød, at de kunne nøjes med bare et enkelt point mod Ungarn. Det lykkedes dog ikke, og derfor mener sport.pl, at Sousa går en usikker fremtid i møde som landstræner.

Den polske avis skriver, at nederlaget mod Ungarn har fået flere højtstående personer i det polske fodboldforbund til at kræve Sousa fyret.

Læs også: Bale-løse Wales klar til VM-play-off

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P