Dansk Fodbold

Talenter fra A-landsholdet sikrer U21 tre vigtige point

Det danske U21-landshold spillede tirsdag aften en vigtig kamp i EM-kvalifikation mod Tyrkiet. Daramy og Lindstrøm blev de helt afgørende spillere.

Jesper Lindstrøm spillede fredag for det danske A-landshold, og tirsdag aften var han så afgørende for det danske U21-landshold i kampen mod Tyrkiet. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Mohamed Daramy og Jesper Lindstrøm var begge med mod Færøerne for det danske A-landshold fredag. Dagen efter bragte vi her på campo.dk en artikel om, at de begge to var blevet sendt på opgave med U21-landsholdet, der tirsdag aften havde en vigtig opgave i EM-kvalifikationen mod Tyrkiet.

Kritikere kan måske argumentere for, at både Daramy og Lindstrøm kunne have været gode at have med i landsholdets kamp mod Skotland mandag, men A-landsholdet var trods alt sikkert kvalificeret til VM i Qatar – og U21-holdet har stadig meget at spille for.

Jesper Lindstrøm skulle kun bruge to minutter af kampen, før beslutningen om at sende ham med U21-landsholdet gav pote.

Jesper Lindstrøm havnede i en én-mod-én-situation i venstre side af tyrkernes felt, hvor han fik udfordret sin direkte modstander. Situationen endte med et straffespark til Danmark, men årsagen til straffet er ikke helt klar. Jesper Lindstrøm blev muligvis trukket ned i duellen, men hvis man tager dansker-brillerne af, så det en anelse tyndt ud. Men eftersom man ikke benytter VAR til U21-kampene, var kendelsen altså endegyldig. Jesper Lindstrøm tog sig selv af straffesparket, som han sikkert omsatte til en dansk 0-1 føring.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Små tyve minutter senere var det så Daramys tur til at bevise sit værd, og samtidig understrege at han kommer lige fra A-landsholdet.

Han tog sig en flot solotur i venstre side, hvor han ubesværet satte to tyrkiske forsvarsspillere. Derefter sparkede han bolden mellem benene på den tyrkiske målmand, Dogan Alemdar, fra en spids vinkel, og så stod der 2-0 til danskerne, der generelt var et langt bedre hold end tyrkerne i første halvleg.

Det kunne også sagtens have blevet 3-0 til danskerne i første halvleg, og det burde det måske endda have været. Målene udeblev dog, og de to mandskaber kunne gå til pause ved stillingen 0-2 til Danmark.

Efter pausen var rollerne byttet om. Danskerne kunne ikke få spillet til at hænge sammen, og virkede i mange sammenhænge stressede og ukoncentrerede. I stedet var tyrkerne kommet ud til 2. halvleg med en helt anden gejst, og de fik hurtigt sat sig på spillet.

Allerede efter 51 minutter kom tyrkerne så for alvor tilbage i kampen, da Gokdeniz Bayrakdar, der til dagligt spiller i tyrkiske Antalyaspor, fik afsluttet fra højre side i det danske felt. Nikolas Nartey forsøgte at blokere skuddet, men fik i stedet retten bolden af, så den snød Mads Hermansen i målet og røg ind i netmaskerne.

Ved stillingen 1-2 til Danmark var det ren overlevelse, og danskerne lykkedes da også med at forsvare sejren hjem.

Det danske U21-landshold har nu ni point efter fire kampe, og indtager dermed EM-kvalifikationens andenplads i gruppe I. Belgien sidder tungt på førstepladsen med 15 point efter fem kampe.