Serie A

Serie A-præsident til Newcastle-ejere: I kunne have kørt Formel 1 fremfor i små biler

Præsidenten for den italienske Serie A har sendt en stikpille til Public Investment Fund, der står bag købet af Newcastle, da han på en konference fremhævede de italienske klubbers stærke kommercielle muskler.

Præsidenten for den italienske Serie A har ikke meget tilovers for Amanda Staveley og PIF's køb af Newcastle. Foto: Ritzau Scanpix / SCOTT HEPPELL / AFP

Vil du helst køre i små biler, eller er du vildere med Formel 1?

Det var den analogi præsidenten for den italienske Serie A brugte mandag, da han på en konference beskrev Public Investment Funds køb af Newcastle United.

Investorerne bag købet af Newcastle med den saudi arabiske kronprins, Mohammed bin Salman, i spidsen har dog investeret svimlende 2,6 millarder danske kroner i Newcastle, så det burde ikke ligefrem være en mandagsbil, de parkerer i garagen.

Præsident for Serie A, Paolo Dal Pino, forstår dog ikke, hvorfor ejerne ikke har kigget mod Italien, hvor allerede otte Serie A-klubber er på udenlandske hænder.

– Det faktum, at otte af vores 20 klubber i dag er blevet opkøbt af udenlandske investorer, betyder, at vi repræsenterer interessante forretningsmuligheder, og at investeringspotentialet er enormt. De otte udenlandske ejere – syv amerikanske og en kinesisk – har troet på Serie A og troet på, at der er plads til vækst, siger Dal Pino ifølge Serie A’s eget website.

Blandt andre AC Milan, Inter, AS Roma, Bologna, Genoa og Spezia er ejet af udenlandske investorer, hvor sidstnævnte er ejet af Robert Platek, der som bekendt også har købt sig ind i den danske superligaklub SønderjyskE.

– Hvis Amanda Staveley og PIF-fonden foretrækker at købe Newcastle frem for Milan eller Inter, betyder det, at de elsker små biler frem for Formel 1-biler, slår præsidenten fast.

Newcastle har ikke fået en god start under de nye ejere, hvor det er blevet til to point i fire kampe, men i weekenden skal Eddie Howe for første gang stå med ansvaret på St. James Park, når Brentford med danske Thomas Frank som manager gæster den ambitiøse klub.

Downloads campo.dk’s app og få de mest relevante fodboldnyheder direkte på din mobil i et let og flot design! Klik dig ind i App Store eller Google Play.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P