LaLiga

Real-præsident: Top 30-klubberne vil snart være ejet af stater

Real Madrids præsident, Florentino Pérez, har i et interview med et spansk medie udtrykt sin frygt for, hvordan fremtiden i den europæiske topfodbold vil se ud med de mange nye stater som klub-ejere.

Real Madrid vandt deres seneste kamp i LaLiga med 2-1 over Rayo Vallecano. Foto: Pierre-Philippe Marcou/AFP/Ritzau Scanpix.

Florentino Pérez og Real Madrid forsøgte denne sommer at hente Kylian Mbappé i franske Paris Saint-Germain for et svimlende beløb på 200 millioner euro. Det afviste den franske klub dog blankt, selvom Mbappé næste sommer har kontraktudløb med klubben.

Læs også: Serie A-præsident til Newcastle-ejere: I kunne have kørt Formel 1 fremfor i små biler

Hele den situation samt den nylige saudi-arabiske overtagelse af Newcastle har fået Real Madrid-præsidenten til at tvivle på fodboldens fremtid i Europa. Det fortæller Pérez til Marca.

– Vi er nødt til at fuldføre vores kontrakter, og vi forsøger at hente de gode og bedste spillere til klubben. Men man er nødt til at have råd til dem. Nu kan du byde 200 millioner euro, men de vil stadig ikke sælge.

– Det er bedre, når deres kontakter udløber, men lige er der en masse klubber, som er ejet af stater, og de vil ikke sælge deres spillere, siger Florentino Pérez.

Disse problemer ønsker Florentino Pérez at få løst, for ellers mener han, at der i fremtiden kun vil være europæiske storklubber ejet af stater og lande.

– Jeg stræber efter at der skal være en finansiel ledelse i klubberne, hvilket er det vigtigste, og ikke de penge, som de får andre steder fra. Der vil komme et tidspunkt, hvor de 30 største klubber i Europa vil være ejet at lande og stater.

– Det er ikke principperne med EU. Jeg kom her for at kæmpe, og jeg har kæmpet siden jeg ankom, siger Florentino Pérez.

Læs også: Nyt i Barca: Sportsdirektør stopper

Florentino Pérez har været præsident i Real Madrid af to omgange. Først fra 2000 til 2006 og senere igen fra 2009 til nu.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P