3F Superligaen

INDBLIK: Superligaens nummer to fører på en række vigtige parametre

Selvom det lige nu kun rækker til en andenplads i ligaen, har FCK taget føringen på en række vigtige parametre, der kan indikere, at hovedstadsklubben med rette kan gå efter mesterskabet igen.

Jonas Wind og FCK kæmper med skader i denne sæson. Foto: Lars Møller/Scanpix 2021

F.C. København har haft – og har – en række skader, der har vakt frustrationer hos mange fans.

Holdets anfører Carlos Zeca er skadet med en alvorlig korsbåndsskade, og Jess Thorup råder heller ikke over Rasmus Falk og Luther Singh, mens polske Kamil Wilczek også stadig er udenfor truppen med skade.

Men alligevel kan Jess Thorup finde lidt trøst i tallene, hvis han kigger på statistikken i sæsonens første 15 kampe.

På campo.dk har vi kigget lidt i statistikken for Superligaen, og der er op til flere ‘gode’ parametre, hvor FCK fører i tabellen.

Mål – for og imod
Først og fremmest har F.C. København scoret fleste mål i Superligaen, hvilket sjældent er en dårlig indikator på succes. Og slet ikke når det kombineres med at lukke færrest ind samtidig. Kun 11 gange har Kamil Grabara måttet hente bolden ud af nettet, mens de hvidblusede københavnere har scoret 30 gange. Og ingen af delene er ikke overgået af andre hold.

Scoringsprocent
FCK har også den højeste scoringsprocent i Superligaen, som lige nu ligger på 19,6 procent. Nuvel – procentsatser kan være misvisende, men også på antallet af afslutninger ligger FCK godt til. På antallet af afslutninger totalt set, ligger klubben på en tredjeplads med 153 afslutninger, kun overgået af Viborg og FC Midtjylland. Ser vi i stedet på afslutninger mål, ligger FCK igen øverst i tabellen med 81 afslutninger, hvilket er to mere end FCM på andenpladsen.

xGoals – expected goals
Expected Goals er FCK også ‘bedst’, hvis man kan tale om det. I hvert fald har Jess Thorups hold den højeste score her med 28,4, og med flest afslutninger på mål er der noget, som tyder på, at FCK mangler et point eller to i stillingen.

Ikke mål – VAR
En post der til gengæld ikke er så fed at føre, er når det kommer til mål, som VAR har omstødt. Tre gange har FCK scoret, hvor VAR så har overrulet scoringen, og det gør også, at FCK fører den statistik.

Grundlæggende tyder noget altså på, at FCK offensivt har gjort mange ting rigtigt, men stadig mangler den sidste skarphed og finish, før det for alvor udmønter sig i en endnu bedre placering i tabellen.

Kilde: https://superliga.dk/

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P