Finlands VM-drøm døde mod Frankrig

Tirsdag aften var den vigtige andenplads i Gruppe D i VM-kvalifikationen på spil, hvor Finland hjemme mødte Frankrig, mens Ukraine mødte Bosnien & Herzegovina.

Kylian Mbappé i duel med den finske forsvarsspiller Robert Ivanov. Foto: Franck Fife/AFP/Ritzau Scanpix.

Der var dømt nerverpirrende opgør i VM-kvalifikationens Gruppe D, da både Finland og Bosnien & Herzegovina havde mulighed for at sikre sig andenpladsen i gruppen. Finland mødte på hjemmebane de forsvarende verdensmestre fra Frankrig, mens Ukraine på udebane skulle forsøge at slå Bosnien & Herzegovina. Hvis finnerne skulle håbe på VM-deltagelse krævede det et ukrainsk nederlag, eller at de selv fik point med fra deres kamp.

I den førstnævnte kamp var det et bragt kæmpende finsk mandskab, som skulle forsøge at få point med fra kampen for at sikre sig andenpladsen i puljen.

Den mission lykkedes også i første halvleg, hvor de lang hen ad vejen holdte et fransk mandskab med blandt andet Kylian Mbappé og Antoine Griezmann fra store chancer. De kunne dermed gå til pause med et fornuftigt 0-0 resultat.

Anden halvleg startede lidt som første, hvor Finland havde travlt med at vogte deres mål, mens de franske stjerner forsøgte at finde løsninger i den kompakte finske defensiv.

Det hul skulle Frankrig lykkes med at finde, da indskiftede Karim Benzema efter 66 minutters spil i kombination med Mbappé kunne bringe det franske landshold i front med 0-1.

Den føring fordoblede Paris Saint-Germains Kylian Mbappé i det 76. minut, hvilket endegyldigt sikrede en fransk sejr.

Det resultat betød samtidig, at hvis Finland skulle have nogle forhåbninger om at deltage ved VM i Qatar 2022, så skulle Ukraine enten tabe eller stå uafgjort.

Ukraine var dog stærkt opsatte på dræbe de finske forhåbninger og selv stjæle den gyldne andenplads, der ville sikre to VM-play-off-kampe.

Ukrainerne skulle hen i anden halvleg før forløsningen kom. På kanten af feltet kunne Manchester City-spilleren Oleksandr Zinchenko sparke bolden i mål til 0-1 i det 59. minut.

11 minutter før tid blev den ukrainske andenplads definitivt sikret, da Artem Dovbyk bragte dem foran med 0-2, hvilket blev slutresultatet.

Udfaldet på kampene tirsdag aften i Gruppe D betyder dermed, at Frankrig gå direkte videre til VM via førstepladsen, mens Finlands nederlag og Ukraines sejr sender finnerne ud i VM-mørket, mens ukrainerne kan gøre sig klar til at skulle spille play-off-kampe i 2022 om at komme til VM i Qatar.