International Fodbold

Nu er også Norge sure: Klager til FIFA

Det svenske landshold har tidligere indgivet en klage til FIFA, og nu følger Norge så trop. De to skandinaviske lande er utilfredse med, at de hold der slutter som toer i deres VM-kvalifikationsgrupperd tager gule kort og eventuelle karantæner med sig videre til playoff-turneringen i marts.

Norge går ind til en skæbnekamp i VM-sammenhæng, når de tirsdag skal på besøg hos Holland. Foto: Terje Pedersen/NTB/Ritzau Scanpix

De er utilfredse i både Sverige, Norge og Finland – men danskerne er ligeglade.

Som det eneste af de fire skandinaviske lande er Danmark allerede direkte kvalificeret til næste års VM-slutrunde, men for de tre andre landes vedkommende kommer en deltagelse i verdens største fodboldturnering til som minimum at kræve, at de klarer sig igennem en vanskelig playoff-turnering til marts.

Sverige er som det første land kommet over den første hurdle, som bestod i rent faktisk at kvalificiere sig til playoff-turneringen – noget som langt fra er sikkert for hverken Norge eller Finland endnu.

Læs også: Karantæne-regel kan blive svenskernes undergang: Det er ikke fair

Det er dog ikke den del, de er utilfredse med i landene mod nord, det er derimod en regel, der gør, at karantæner og gule kort tages med fra den igangværende VM-kvalifikation til playoff-turneringen. Sverige og Finland har allerede klaget over den regel til FIFA, og nu går Norge altså samme vej.

– I lighed med flere andre lande reagerer vi på dette, fordi det ikke er fair play. Vi mener, at det er så åbenbar en fejl, at der bør gøres noget. Så er det muligt, at det formelt set bliver vanskeligt at gøre noget ved det, men vi ønsker i hvert fald at udtrykke det, vi mener, siger Lise Klaveness, som er direktør for topfodbold og landshold i Norges Fodboldforbund, til TV2 Norge.

For Norges vedkommende drejer det sig om spillerne Martin Ødegaard, Ørjan Håskjold Nyland, Mohamed Elyounoussi, Andreas Hanche-Olsen, Stefan Strandberg og Kristian Thorstvedt, der alle risikerer at have karantæne i første kamp i en eventuel playoff-turnerning, hvis de får gult kort i tirsdagens kamp mod Holland.

Sverige havde samme problem som Norge forud for deres sidste kamp søndag mod Spanien. Svenskerne havde dog hele ni spillere i karantæne-fare forud for kampen, men kun Newcastle-spilleren Emil Krafth fik et gult kort, der sender ham i karantæne.

Hos Norge mener de desuden, at de rammes ekstra hårdt, da de er en del af en kvalifikationsgruppe på seks hold, mens andre grupper kun består af fem hold. I sidste ende har det således givet nordmændene to ekstra kampe til at opnå gule kort, end tilfældet er i grupperne med kun fem hold.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Det norske landshold dummede sig lørdag, da de hjemme i Oslo kun formåede at få ét point med fra kampen mod Letland. Havde de vundet den kamp, havde de helt og aldeles haft skæbnen i egen hånd.

Selv hvis det skulle lykkes Ståle Solbakkens tropper at besejre Holland i tirsdagens kamp i Amsterdam, er de stadig afhængige af, at Tyrkiet ikke får fuldt udbytte af deres kamp mod Montenegro. En sejr over Holland kan dog sikre Norge gruppens andenplads.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P