Dansk Fodbold

Lars Høgh om Eriksen-kollaps: Vi var i chok

I sin nye bog husker Lars Høgh tilbage på Christian Eriksens kollaps under EM i sommer. Her bringer han nye detaljer fra omklædningsrummet.

Lars Høgh blev 62 år gammel. Foto: Herrelandsholdets Instagram.

Christian Eriksens kollaps under danmarks første kamp ved EM i sommer. Det er noget, danskerne vil huske i mange år fremover, også selvom man ikke er fodboldfanatiker.

Den larmende stilhed i stuerne. Tilskuernes jubel på stadion, der ligeledes blev overdøvet af stilheden, kun afbrudt af enkelte forsøg på at klappe Eriksen tilbage til tilværelsen.

Politiken bringer nu et uddrag fra Lars Høghs nye bog, ’Der er et antal på alt’, som udkommer mandag den 15. november. Her tager Lars Høgh læseren med ned i omklædningsrummet, hvor vi for første gang får et mere detaljeret indblik i, hvordan situationen påvirkede spillerne kort tid efter.

– Jeg husker det som en tumultarisk blanding af panik, sorg, rædsel og magtesløshed, og vi gik bare rundt imellem hinanden og snakkede lidt og græd. Vi var i chok, og det stod stadigvæk tydeligt og klart for os, at han var ved at dø. Vi fik muligvis bulletiner om, at han havde været ved bevidsthed, og at hjertet slog, men det overbeviste ikke nogen om noget. Vi vidste i bund og grund ingenting, fortæller Høgh i sin nye bog.

Når Høgh tænker tilbage på episoden, er han ikke i tvivl om, at kampen aldrig burde være spillet færdig. Hvert fald ikke samme aften eller dagen efter klokken 12, som var de muligheder, de fik opstillet. Danmark skulle ganske enkelt ikke have accepteret præmissen.

– Der gik cirka halvanden time, fra vi stoppede, til vi gik ud igen, og jeg husker tiden ret utydeligt. Den gik ufatteligt hurtigt. Det var kaotisk, og jeg havde utroligt svært ved at tænke klart. Jeg stødte på Simon Kjær et par gange, hvor jeg sagde, ”Vi kan da ikke spille, mand, kan du spille?”. ”Nej, jeg kan ikke spille”, sagde han. Jeg kan også huske, at Thomas Delaney og jeg på et tidspunkt bare stod og holdt hinanden i hånden og græd. Det var godt nok vildt.

Læs også: Lars Høgh kæmper mod kræftsygdommen: Vi taler ikke år, men måneder

Danmark tabte som bekendt kampen mod Finland, men formåede efterfølgende at rejse sig og imponerede både danskerne og resten af Europa. En oplevelse, som har sat sig dybt i Høgh.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P