International Fodbold

Karantæne-regel kan blive svenskernes undergang: Det er ikke fair

Sverige kan blive ramt af en lang række karantæner i en eventuel VM-playoffkamp, hvilket svenskerne har svært ved at forstå.

Janne Andersson og resten af det svenske landshold er meget uforstående overfor karantænereglerne ved VM-kvalifikationen. Foto: Marcelo Del Pozo/Reuters/Ritzau Scanpix

Sverige og Spanien tørner søndag aften sammen i noget af en gyser. Spanien skal blot bruge et enkelt point for at sikre førstepladsen i gruppen, mens svenskerne er tvunget til at sejre for at sikre sig direkte avancement til VM i Qatar næste år.

Skulle Sverige gå hen og tabe eller spille uafgjort søndag aften, vil det derfor sende dem ud i playoffkampe mod de øvrige toere fra den europæiske VM-kvalifikation.

Læs også: DET FULDE VM-KVAL OVERBLIK: Se hvad der er på spil før sidste runde!

Kommer det så vidt for svenskerne, skal man i VM-playoff vinde to kampe for at kvalificere sig til VM. Den svenske lejr befinder sig dog i en situation, hvor de forud for kampen mod Spanien søndag aften har ni spillere, der risikerer karantæne ved et gult kort.

Sverige risikerer dermed at skulle spille deres første playoff-kamp med en karantæneramt trup.

De ni spillere er Alexander Isak, Emil Krafth, Isaac Kiese Thelin, Kristoffer Olsson, Ludwig Augustinsson, Victor Nilsson Lindelöf, Viktor Claesson, Joakim Nilsson og Zlatan Ibrahimovic, skriver Fotbollskanalen.

I den svenske landsholdslejr er man meget uforstående over for reglen om, at karantæner fra VM-kvalifikation overføres til playoff.

– Jeg har aldrig været med til, at man blander to turneringer sammen på den måde. Da jeg hørte det, sagde jeg bare ‘det kan jo ikke være sandt’. Men det er det. Jeg synes ikke, det er fair, siger landstræner Janne Andersson ifølge Fotbollskanalen.

Sverige har klaget til FIFA i et forsøg på at få reglerne ændret, men indtil videre uden held.

– Man må aldrig give op. Reglen er jo skør. Det er forkert, selvom det er ens for alle, siger landsholdschef Stefan Pettersson.

Heller ikke den tidligere FC København-back Ludwig Augustinsson er enig i reglen.

– Jeg forstår ikke, hvordan det kan være lavet på den måde, som det er. Systemet er helt sygt fra starten, siger Augustinsson, som dog ikke kommer til at skænke det en tanke mod Spanien søndag aften.

– Jeg tror ikke, at nogen kommer til at have det i tankerne. Vi vil tage den direkte plads, så jeg tror ikke, at nogen kommer til at holde igen.

Sverige og Spanien spiller klokken 20.45 søndag aften.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P