Europæisk Fodbold

Islandske Pálsson sætter for første gang ord på hjertestop: Ikke sikkert jeg kan spille igen

Islandske Emil Pálsson kollapsede den 1. november midt under en fodboldkamp i Norge, hvor han fik hjertestop. Onsdag sætter han ord på, hvordan hans liv er vendt på hovede.

Tilskuerne blev bedt om at forlade stadion efter kollapset. Foto: Ola Skram / Porten.no / NTB

– Jeg vil starte med at sige tak. Tak til klubben for måden, I håndterede det hele. Jeg vil takke for jeres støtte. Jeg har modtaget en masse støtte fra andre klubber og mange flere. Det har gjort det hele lettere for mig.

Sådan startede islandske Emil Pálsson pressemødet onsdag, hvor han for første gang siden sit hjertestop under en kamp i Norge, satte ord på, hvordan han har det nu.

Den 1. november 2021 vil altid stå som en mørk dag for islandske Emil Pálsson. I kampen mellem Sogndal og Stjørdals/Blink oplevede den 28-årige islænding noget ganske forfærdeligt. Efter blot 12 minutter fik han et hjertestop.

Læs også: Fodboldspiller kollapser under kamp i Norge

Heldigvis overlevede Pálsson det skrækkelige uheld og kunne allerede ni dage efter, onsdag den 10. november, fortælle på et pressemøde, hvordan hans status er.

– Det er ikke sikkert, at jeg igen kan være fodboldsspiller, men lige nu prøver jeg ikke at tænke på det, siger Emil Pálsson mens han fortæller, hvilke psykiske problemer, det har givet ham:

– Jeg vil søge mental hjælp. Det er hårdt, og det er meget sjældent, at det sker. Det er let for mig at tænke; “hvorfor mig?”, men samtidig føler jeg, at det er bedst at tænke på, at jeg er i live.

Læs også: Islænding i stabil tilstand efter kollaps

Hvad fremtiden byder på, ved islandske Emil Pálsson ikke endnu, men det tager han stille og roligt. Lige nu er han nemlig blot glad for stadig at være her.

– Jeg har ikke tænkt på, hvad der nu skal ske. Den sidste uge har det vigtigste været at få det bedre. Jeg har det meget bedre nu, end jeg havde for en uge siden, og det bliver kun bedre fra nu af.

– Jeg er bare glad for, at jeg er i live. Det er på en og samme tid heldigt og uheldigt, at det skete. Jeg fik hjertestop, men ved ikke hvorfor. Det kunne være sket når som helst. At det skete på banen er måske lidt heldigt, fordi jeg havde alt det, som jeg havde brug for, for at kunne overleve, inden for en 100 meters radius, siger Emil Pálsson.

Kampen mellem Sogndal og Stjørdals/Blink blev netop onsdag, samme dag som Pálssons pressemøde, færdigspillet, og endte 1-1.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P