Dansk Fodbold

HB Køge på tavlen i nyt Champions League-nederlag

De danske mestre kom onsdag på tavlen for første gang nogensinde i Champions League, da de hjemme i Køge havde besøg af storholdet Arsenal.

Endnu engang blev det ikke til point for HB Køges kvinder i Champions League, men det blev dog til en scoring. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Indtil videre er det blevet til nederlag på henholdsvis 5-0 og 0-2 i dette års Champions League, og derfor var der onsdag aften lys i mørket for HB Køge.

De danske mestre var ikke på forhånd levnet mange chancer i kampen mod de mangedoble engelske mestre fra Arsenal, og det blev da heller ikke til den spændende kamp, som de rekordmange tilskuere på Capelli Sport Stadion formentlig havde håbet på, til gengæld blev de vidner til historieskrivning i den danske klub.

Det skyldes, at HB Køge for første gang nogensinde i klubbens historie fik slettet det kedelige nul fra scoringstavlen i en Champions League-kamp.

Det var amerikanske Madalyn Pokorny, der efter 71 minutters spil skrev sig ind i historiebøgerne for den sjællandske klub, da hun udnyttede en grum fejl og efterfølgende sløjt forsvarsspil i Arsenal-forsvaret.

Der var stor jubel på Capelli Sport Stadion, da HB Køge scorede det første mål i Champions League nogensinde. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Desværre for det danske hjemmehold kom den historiske scoring ved stillingen 0-3. HB Køge havde, blandt andet takket være en straffesparksredning fra målmand Kaylan Marckese, ellers holdt udeholdets føring nede på bare 0-1 indtil en times spil, men med to hurtige scoringer lugtede det pludseligt lidt af en ydmygelse.

Den kedelige lugt standsede Pokorny dog midlertidigt med sin scoring, men til sidst i kampen lykkedes det alligevel Arsenal at score yderligere to gange på det hårdt kæmpende danske hold, der dermed indkasserede et 1-5-nederlag til holdet, der hele 15 gange har kunnet kalde sig engelske mestre.

Simone Boye Sørensen spillede hele kampen for Arsenal, der med sejren holder snor i FC Barcelona på førstepladsen i gruppen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P