Premier League

Eddie Howe om manglende menneskerettigheder: Jeg bekymrer mig kun om fodbold

Der har været voldsom kritik af de nye saudiarabiske ejere i Newcastle United, men klubbens nye manager, Eddie Howe, vil ikke forholde sig til andet end fodbold.

Eddie Howe blev mandag præsenteret som ny manager i Newcastle United. Foto: Scott Heppell/AFP/Ritzau Scanpix

Overtagelsen af Newcastle United er blevet beskyldt for blandt andet at være et forsøg på at ’sportswashe’ Saudi Arabiens ringe omdømme i forhold til manglende menneskerettigheder.

Det er nemlig den nationale saudiarabiske investeringsfond, PIF, der har overtaget ejerskabet med den nordøstengelske klub, og de har tidligere afvist at overtagelsen er ’sportswashing’ – en form for hvidvaskning af en nations omdømme igennem sportslige præstationer eller ved på anden måde at blive sat i forbindelse med en i forvejen prestigefuld sportsgren.

Newcastle United ansatte tidligere på ugen Eddie Howe som ny manager, og på sit første pressemøde i klubben, slår han nu fast, at han ikke forholder sig til de nye ejeres omdømme.

– For mig var det en fodboldmæssig beslutning. Jeg er ovenud glad for at være manager i Newcastle. Jeg vil gentage mig selv; det handler om fodbold, og det er det eneste, jeg vil bekymre mig om, lyder det fra Eddie Howe.

Howe har været uden job, siden han i sommeren 2020 forlod Bournemouth efter otte år i klubben. Howe er blevet ansat på en kontrakt, der løber til sommeren 2024, og han skal nu forsøge at rette op på den ringe sæsonstart, som lige nu betyder, at Newcastle er at finde langt under nedrykningsstregen i Premier League.

– Alt føltes bare rigtigt. Klubbens tiltrækningsevner er kæmpe; Klubbens størrelse og historie og selvfølgelig den nye, ambitiøse plan. Jeg følte bare, at det passede mig perfekt, lyder det fra Howe.

Newcastle ligger næstsidst i Premier League med blot fem point. Lige så mange point har de op til Watford over stregen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P