Europæisk Fodbold

Chiellini ønsker et European Super League-format

Giorgio Chiellini kom onsdag med en meget kontroversiel udmelding, da han til et italiensk medie fortalte, at han støtter idéen til European Super League-format.

Giorgio Chiellini er en af de få spillere, som er stået frem med, at han støtter et Europea Super League-koncept. Foto: Jennifer Lorenzini/Reuters/Ritzau Scanpix.

Et af 2021 mest diskuterede emner har været dannelsen og nedlukningen af European Super League. Fænomenet der nåede at starte for så at slutte dagen efter.

Selvom der i lang tid har været ro omkring European Super League, virker det ikke til at idéen er død. Nu blander Juventus’ anfører, Giorgio Chiellini, sig nemlig i debatten, hvor han kommer med en meget kontroversiel udmelding.

– Jeg har snakket med præsidenten (Andrea Agnelli, Juventus, red.) om det i nogle år. Fodboldens fremtid peger tydeligt imod en europæisering sammenlignet med nationale mesterskaber.

– Med al respekt, så ønsker en Juventus-spiller at spille de store kampe. Jeg har snakket med præsidenten om den mulighed i mange år. Atleter på vores niveau, men også fans, ønsker at se mere og mere europæiske kampe på højt niveau.

– Vi er nået til et “point of no return”. Institutioner, klubber og spillere må mødes for at lave en kalender sammen og til at skabe en ny turnering, så vi fortsat kan udvikle den her sport, som forevigt vil være den smukkeste sportsgren i hele verden. Men for mig kan den godt forbedres, siger Giorgio Chiellini til det italienske medie La Gazzetta dello Sport.

Med Chiellinis udtalelser til det italienske medie er han blandt de første spillere på den europæiskescene, som offentligt har stået frem med støtten til et European Super League.

Læs også: Juve-stjerne tilføjes til lang italiensk skadesliste inden vigtig VM-kamp

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P