International Fodbold

Joshua Cavallo melder fra til VM-slutrunde: Deres love skræmmer mig

I 2022 løber VM i fodbold af stabelen i Qatar. Men står det til Australiens landsholdsspiller, Joshua Cavallo, der for nyligt sprang ud som homoseksuel, er Qatar's love mod netop homoseksualitet en så skræmmende faktor, at han ikke har i sinde at tage med til slutrunden.

Joshua Cavallo frygter for sit liv, hvis han skulle tage med til VM-slutrunden i Qatar. Foto: AUFC Media.

I slutningen af oktober måned sprang den australske landsholdsspiller, Joshua Cavallo, ud som homoseksuel, og det skabte dyb respekt for fodboldspilleren verden over. Men en kommende VM-slutrunde i et land, der decideret forbyder homoseksualitet, skræmmer dog midtbanespilleren.

 – Jeg har læst, at Qatar har dødsstraf for homoseksualitet. Det skræmmer mig, og af den grund ville jeg ikke tage med, lyder det fra australieren til mediet The Guardian.

– Det er trist. Når alt kommer til alt, er VM det højeste, du kan nå som fodboldsspiller, men samtidig ved jeg, at jeg ville udsætte mig selv for fare. Det får mig til at tænke: ‘Er mit liv vigtigere end at gøre noget virkelig godt for min karriere?’, afslutter Cavallo, der til dagligt tørner ud for Adelaide United FC i den australske liga.

Læs også: Australsk fodboldspiller bryder tabuet: Jeg er homoseksuel

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P