Premier League

Brentford-anfører om Premier League: Jeg er mentalt drænet

Pontus Jansson, anfører i Brentford FC, sætter ord på forskellene mellem at spille i Championship og Premier League. Her nævner han især det mentale aspekt af fodbolden, som en af de største forskelle.

Pontus Jansson har fået nok at se til, nu hvor modstanden er Premier League-angribere. Foto: Craig Brough/Reuters/Ritzau Scanpix

Brentford FC tog turen fra den næstebedste til den bedste række i England i år. Et stort spring for både klubben og spillerne.

Forud for lørdagens kamp mod Norwich, mødtes flere af Brentford-spillerne med det britiske medie The Times. Nu har Brentford FC selv udgivet en del af interviewet med anfører Pontus Jansson på deres hjemmeside. Her reflekterer han over forskellen på at spille i Championship og Premier League efter sæsonens første ti kampe.

– Jeg er næsten mere mentalt træt, end jeg er ramt på det fysiske.

– Da vi spillede i Championship, kørte jeg på autopilot meget af tiden. Jeg vidste hele tiden hvad der skete og hvad jeg kunne forvente af kampen. Men her (i Premier League, red.) skal man hele tiden være på og forberedt til hvert eneste sekund af hver eneste kamp. Og det er hårdt. Efter kampene føler du dig fuldstændig opbrugt mentalt, siger den svenske forsvarsklippe.

Pontus Jansson fortæller videre, at det i høj grad skyldes niveauet på de angribere, han nu står overfor.

– Den helt store forskel er, at i Championship – og det var det samme da jeg spillede i Italien og Sverige – er angriberne enten hurtige, stærke eller gode med bolden. I Premier League kan angriberne det hele.

– Hvis man kigger på en angriber som Lukaku, så er han både høj, stærk, hurtig og god til at afslutte. Det er derfor, Premier League er den bedste liga i verden. Og det er også derfor, at jeg bliver nødt til at investere så meget mentalt i kampene, siger Pontus Jansson.

Brentford FC er efter en forrygende start på sæsonen løbet ind i en mindre god periode, hvor de nu har tabt de seneste fire kampe i Premier League.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P