AGF smadrer FC Midtjylland – 3-0 i første halvleg

AGF satte Bo Henriksen og de midtjyske ulve på plads i søndagens kamp. Dét i en sådan grad, at der stod 3-0 allerede ved pausen.

Patrick Mortensen og AGF ligner et hold, der er på vej tilbage i form efter søndagens 3-0 sejr over FC Midtjylland. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Det var ikke til at se, hvem der lå nummer ét og hvem der lå nummer ni i dagens Superliga-opgør mellem AGF og FC Midtjylland.

AGF har langt fra haft den sæson, de håbede på, hvorimod FC Midtjylland stille og roligt var begyndt at cementere sig som Superligaens suveræne førsteplads.

Det til trods, var det et totalt uimponeret AGF-mandskab, der bød op til dans på Ceres Park. De hvidklædte var fyldt med energi og vilje, og til trods for kampens udvikling kunne de efter 15 minutter fejrer en 1-0 føring.

Patrick Mortensen fik serveret en tilbagelægning fra Frederik Brandhof, der efter et simpelt indkast pludseligt var kommet til baglinjen ved feltkanten i højre side. Patrick Mortensen kvitterede på fornemmeste vis ved at knalde bolden hårdt, højt og præcist mod det korte hjørne. Bolden tog indersiden af stolpen, før den fandt vej til netmaskerne, og efterlod FC Midtjyllands Elias Olafsson fuldstændig chanceløs på stregen.

Allerede otte minutter efter, da kampen var blot 23 minutter gammel, gjorde den tidligere FC Midtjylland-spiller Mikael Anderson ondt værre, da han fra kanten af feltet flugtede bolden mod mål. Efter at være blevet rettet af på vejen, fandt bolden endnu engang vej til målet, og så stod der noget overraskende 2-0.

Kort tid efter scoringen til 2-0 var FC Midtjyllands unge offensiv-profil, Gustav Isaksen, tæt på at reducere for de midtjyske tropper. Isaksen udviste flot teknisk niveau, da han på akrobatisk vis fik pillet bolden ned i AGF-feltet. Afslutningen var flad mod det korte hjørne, men en anden tidligere FC Midtjylland-spiller, Jesper Hansen, diskede op med en flot redning og fik afværget forsøget.

Kampen var præget af fysiske dueller, diskussioner mellem tidligere holdkammerater og høj intensitet. Præmisser, der egentlig burde passe begge mandskaber. AGF så dog generelt ud til at ville det dét mere i dagens kamp, og efter 40 minutter lukkede og slukkede de kampen med 3-0.

Endnu engang var Mikael Anderson involveret, da han fra distancen i venstre side sendte en indadskruet afslutning afsted mod FCM-målet. Elias Olafsson fik afværget i første omgang, men Mustapha Bundu stod klar og sparkede returbolden ind i et frit mål.

I 2. halvleg skulle FC Midtjylland levere en pragtpræstation af de større, hvis de havde ambitioner om at komme tilbage i kampen. FC Midtjylland kom dog aldrig for alvor tæt på, og 2. halvleg levede langt fra op til den første. AGF kunne derfor fejre en overbevisende 3-0 sejr, og scoringskrisen i Aarhus ser ud til at have fået en ende.