Bo Svenssons tropper bød Mönchengladbach op til dans – og kæmpede sig til uafgjort

Kampen om top seks-placeringerne i Bundesligaen er tæt. Her til aften tog Bo Svenssons Mainz imod Mönchengladbach i en direkte duel om femtepladsen. Og det blev en kamp, der endte med et 1-1 resultat.

Bo Svenssons Mainz-hold var oppe imod Mönchengladbach i aftenens Bundesliga-opgør. Foto: Friso Gentsch/AP/Ritzau Scanpix

Det var en intens kamp mellem Mainz og Mönchengladbach, der fredag aften mødte hinanden i Bundesligaen. Holdene lå inden kampen side om side i den sjove ende af tabellen, hvor de kæmper om de vigtige europæiske pladser.

Kampen bød på gode chancer i begge ender, men det var særligt udeholdet fra Gladbach, der var i teten. Det var da også dem, der kom bedst fra land.

Efter 38 minutter kunne udeholdet nemlig bringe sig foran på mål af det tyske stortalent, Florian Neuhaus, der var kommet på banen efter blot 28 minutter. Og det var den sidste scoring inden pausen.

I anden halvleg var det hjemmeholdet, der stod for de største chancer. En håndfuld gange var Gladbachs målmandsprofil, Yann Sommer, garant for solide og vigtige redninger, der sørgede for, at stillingen fortsat var 0-1 efter kampens første time.

Forløsningen for Mainz skulle dog indfinde sig, da Silvan Widmer på smukkeste vis sparkede den i nettet efter 76 minutter, og dermed bragte balance i regnskabet. Han passerede sin ellers velspillende schweiziske landsmand på kassen, Yann Sommer. 1-1 med et lille kvarter igen.

Det blev kampens sidste målscoring, selvom Mainz må sidde tilbage med en ærgerlig følelse efter en kamp, de i den grad dominerede.

Danske Marcus Ingvartsen kom desuden på banen for hjemmeholdet efter 88 minutter.

Det uafgjorte resultat betyder, at Mainz forbliver på femtepladsen, mens Gladbach placerer sig på Bundesligaens niendeplads.