Champions League

Jon Dahl roser Andreas Christensen: En af de bedste i verden

Jon Dahl Tomasson og Malmö FF måtte tirsdag indkassere sæsonens fjerde nederlag ud af lige så mange mulige i årets Champions League, men skåningerne formåede at holde de forsvarende vindere af turneringen, Chelsea, nede på en enkelt scoring, og den præstation var den danske cheftræner stolt af.

Jon Dahl Tomasson var assistenttræner på landsholdet, da Andreas Christensen brød igennem. Foto: Jonathan Nackstrand/AFP/Ritzau Scanpix

I Malmö FF har de deres egene ’AC’, men Anders Christiansen var ikke blevet klar til svenskernes opgør i Champions League mod Chelsea.

I netop Chelsea løber en anden dansk ’AC’ rundt, og han spillede derimod hele kampen mod Malmö og Jon Dahl Tomasson, som tidligere har haft Chelsea-spilleren under vingerne, da han var assistenttræner på det danske landshold i den periode, hvor Andreas Christensen slog sit navn fast i den danske landsholdslejr.

Den danske cheftræner i Malmö havde efter kampen tirsdag udelukkende rosende ord at sætte på den danske midterforsvarer.

– Han er en af de bedste forsvarsspillere i verden. Han er en god dreng og en fornuftig dreng, der har taget den lange og hårde vej, og nu har han etableret sig som starter i Chelsea. Han er en fantastisk forsvarsspiller; Hurtig, læser spillet og er genial på bolden, lyder roserne fra Tomasson, da TV3 efter kampen fangede ham.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Før tirsdagens kamp var det blevet til to 4-0-nederlag og et enkelt 3-0-nederlag for Malmö i dette års Champions League, og efter kampen var Jon Dahl Tomasson da også nogenlunde tilfreds med det knebne nederlag til de forsvarende vindere af turneringen.

– Vi er solide og vi følger gameplanen, så jeg er meget stolt af holdet og den måde, vi agerer på. Man er aldrig glad, når man taber, men jeg er stolt af drenge. Vi vil jo gerne vinde kampe, men niveauet er selvfølgelig højere end vores, så vi skal også være realistiske, men man drømmer selvfølgelig om at lave miraklet, sagde Jon Dahl til TV3.

Læs også: Heroisk indsats fra Malmö var forgæves mod Chelsea

Med tirsdagens nederlag har Malmö endegyldigt forpasset muligheden for at gå videre i årets Champions League, men de kan stadig nå at slutte højere end russiske Zenit og dermed snupper den tredjeplads, der giver adgang til Europa League efter nytår. Det vil formentlig kræve, at skåningerne slår netop Zenit, når de to hold mødes i Malmö den 23. november.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P