Champions League

Ronaldo atter redningsmand for Manchester United

Med endnu en meget sen scoring sørgede Cristiano Ronaldo atter for, at Manchester United har Champions League-skæbnen i egne hænder. Det samme har Joakim Mæhle og Atalanta dog i en gruppe, som ser ud til at skulle afgøres på sidste spilledag.

Manchester United skulle tirsdag forsøge at bygge videre på weekendens sejr over Tottenham, da de var på besøg i italienske Bergamo, hvor Joakim Mæhle og Atalanta var værter.

Ingen af de to mandskaber havde for alvor råd til at tabe, hvis de selv ville bevare muligheden for at afgøre deres videre skæbne i Champions League, og med et efterslæb på to point i forhold til dagens modstander, var det hjemmeholdet, som forud for kampen havde mest brug for alle tre point.

Det var dog gæsterne, der kom bedst fra start, da bolden havnede for fødderne af Scott McTominay  på kanten af feltet. Den skotske landsholdsspiller fik via brystet på Atalanta-forsvareren Jose Luis Palomino snydt Musso i Atalanta-målet, men afslutningen trillede lige så langsomt ind på stolpen.

Som det var tilfældet i det omvendte opgør for 13 dage siden, så var det dog italienerne, der endnu engang bragte sig foran. Colombianske Duvan Zapata modtog lidt tilfældigt bolden i den ene side af englændernes felt, men der var til gengæld intet tilfældigt over måden, hvorpå Zapata først snød Aaron Wan-Bissaka og efterfølgende sendte bold fladt bagud i feltet.

Her følte hverken Luke Shaw eller Paul Pogba for at dække op for slovenske Josip Ilicic, som med en flad afslutning satte bolden ind bag David de Gea, der næppe vil være alt for stolt over sin præstation på stregen i den situation.

Paul Pogba var tilbage i startopstillingen for Manchester United, efter han sad ude med karantæne i weekendens kamp mod Tottenham, men franskmanden var ikke færdig med at gøre sig skidt bemærket. Efter en halv times spil var han alt for nonchalant på egen banehalvdel, og det straffede hollandske Teun Koopmeiners, der lidt heldigt fik bolden sendt ind foran mål, hvor Zapata pludselig var helt alene. På heroisk vis lykkedes det dog Eric Bailly at komme på tværs af colombianerens afslutning.

De engelske gæster var stille og roligt blevet kørt ud på et sidespor i takt med, at hjemmeholdet tog mere og mere kontrol over kampen, og med små ti minutter tilbage af første havleg blev ondt værre for Manchester United, da nyindkøbte Raphäel Varane måtte lade sig udskifte med det, der lignede en ny lyskeskade til franskmanden.

Selvom Manchester United langt fra spillede godt, så har de spillere med individuel verdensklasse, og specielt i offensiven kan de ind imellem se skræmmende ud. Det var også tilfældet lige da første havleg gik ind i sin overtid.

Læs også: Dumhed fra Delaney og tre gange Jonathan koster Sevilla sejren

Nyindskiftede Mason Greenwood kombinerede med Cristiano Ronaldo og Bruno Fernandes, og sammen fik de pludselig Atalanta-forsvaret til at se ganske middelmådigt ud. Sekvensen blev afsluttet med en hælaflevering fra Fernandes, som Cristiano Ronaldo nærmest ikke kunne brænde, og det gjorde United-topscoreren da heller ikke, og dermed var der balance i regnskabet, da spillerne gik til pause.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

De gæstende englændere kom bedre ud fra pausen, og specielt indskiftede Mason Greenwood lod til at være spillelysten, men det udmøntede sig ikke i de store muligheder ud over en enkelt skudchance til Bruno Fernandes, der dog blev blokeret.

I stedet var det hjemmeholdets spillere, der kort efter måtte afbryde deres jubelscene. Duvan Zapata var blevet spillet alene igennem med David de Gea, og med en flot afslutning passerede han den spanske målmand. Linjevogteren var dog hurtig oppe med flaget for offside, men det viste sig at være en forhastet beslutning, og efter en VAR-gennemgang, der varede alt alt for længe, fik scoringen, til specielt Harry Maguires store fortrydelse, lov at stå. 2-1.

Solskjær så med 20 minutter tilbage af kampen ud til at have fået nok af Paul Pogba, for selvom hans midtbanekollega, Scott McTominay, løb rundt med en advarsel, så var det alligevel franskmanden, der blev pillet ud til fordel for serbiske Nemanja Matic. Også Marcus Rashford fik fyraften, og han blev erstattet af Edinson Cavani.

Dermed lå Manchester United med en offensiv bestående af Cristiano Ronaldo, Edinson Cavani, Mason Greenwood og Bruno Fernandes, men i modsætning til weekendens kamp mod Tottenham, så den skræmmende offensiv ikke ud til at kunne sætte Bergamo-klubben under pres.

Læs også: Heroisk indsats fra Malmö var forgæves mod Chelsea

Mod kampens slutning fik de rødklædte englændere dog lagt et fornuftigt pres på italienerne, men det var svært at se, hvorfra det udlignende mål skulle komme. Og så alligevel.

Med sin femte scoring i dette års Champions League blev det – selvfølgelig fristes man til at skrive – Cristiano Ronaldo, der blev redningsmand for Solskjær og Manchester United.

Mason Greenwood fik lidt heldigt vippet bolden over en Atalanta-forsvarer, og som det var tilfældet mod Tottenham viste Ronaldo, at han stadig har styr på, hvordan man flugter til en fodbold. Helt utageligt strøg bolden fra portugiserens fod og ind i det fjerneste sidenet.

Foto: Marco Bertorello/AFP/Ritzau Scanpix

Længere inde i overtiden var Manchester United tæt på at stjæle alle tre point, da indskiftede Donny van de Beeks afslutning blev reddet af Musso i Atalanta-målet, og dermed blev det til et 2-2-resultat, som ingen af holdene formentlig vil være hverken lykkelige eller ultimativt skuffede over.

Villarreal sejrede
I gruppens anden kamp tog spanske Villarreal hjemme på Estadio de la Ceramica mod schweiziske Young Boys, der ikke har fået point i årets Champions League, siden de på imponerende vis besejrede Manchester United på Old Trafford.

Som det var tilfældet i sidste rundes omvendte opgør i Schweiz, var Young Boys også tirsdag overmatchet af sin spanske modstander. Villarreal bragte sig foran efter en god halv time, og med ét minut tilbage af kampen lukkede de opgøret med scoringen til 2-0.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P