Jubilaren Lewandowski var her dér og alle vegne

Robert Lewandowski og resten af Bayern München leverede tirsdag aften endnu en overbevisende præstation i Champions League. Her tog de tyske giganter imod Benfica på Allianz Arena, hvilket viste sig at være for stor en mundfuld for den portugisiske storklub.

Det var svært at tørre smilet af Robert Lewandowski efter sit hattrick i sin Champions League-kamp nummer 100. Foto: Andreas Gebert/Reuters/Ritzau Scanpix

Robert Lewandowski har i mange år været kendt som en af fodboldverdenens absolut bedste målscorere, og da Bayern München tirsdag aften slog Benfica med 5-2, understregede han med et hattrick endnu engang det faktum, at han fortsat er en vor tids bedste angribere.

Inden Lewandowski kunne komme på måltavlen, var Benfica dog tæt på at levere en overraskelse af de større. Efter knap 15 minutter af kampen var Lucas Verissimo tæt på at sætte Benfica i førersædet, da han efter et forlænget hjørnespark headede bolden i mål til 0-1. Efter et VAR-tjek blev målet dog korrekt annulleret for offside.

Efter den overraskende begyndelse på kampen, fik Bayern München overtaget. Da der var spillet 25 minutter, kunne Lewandowski så fejre sin Champions League-kamp nummer 100 ved at score til 1-0. Målet kom på baggrund af et kontrolleret opspil fra Bayern München, hvor Kingsley Coman modtog bolden på kanten af feltet i højre side. Her fik han udfordret Benfica-defensiven, og endte med et komme til et indlæg, der fandt vej til Robert Lewandowski, som dermed kunne putte bolden i mål og sende Bayern München på sejrskurs.

Lewandowski kunne dog ikke nøjes med blot at være i målscorerens rolle. Efter 32 minutters spil blev han således noteret for en assist til Serge Gnabrys mål til 2-0.

Efter Bayern München kom på 2-0, var det som om de løsnede den armlås, som de ellers havde haft Benfica så sikkert i.

Det udnyttede Sevillas brasilianer, Morato, da han efter en simpel frisparkskombination fik serveret bolden lige i panden og resolut headede bolden i mål til 2-1. Bayern München indkasserede dermed deres første mål i dette års gruppespil i Champions League.

Kort før pausen havde Lewndowski muligheden for at udbygge føringen til 3-1, og samtidig lave sit andet mål i kampen. Bayern München fik tilkendt et straffespark, efter Leon Goretzka hamrede bolden ind på hånden af Sevillas Lucas Verissimo. Lewandowski brændte dog noget overraskende straffesparket, og kampen blev dermed fløjtet til pause ved stillingen 2-1.

Efter pausen var det et Bayern München mandskab, der tydeligt var opsat på at få afgjort kampen. Allerede efter 49 minutter kunne Leroy Sané således gøre det til 3-1, efter en aflevering i dybden fra Alfonso Davies.

Bayern München fortsatte med at styre kampen, og efter 61 minutter kunne Lewandowski gøre det til 4-1 på et assist fra Leroy Sané.

Herefter gik kampen lidt i stå, og det virkede til, at begge hold efterhånden var afklaret med kampens udfald.

Med 74 minutter spillet, fik Sevillas Darwin Nunez lidt uventet reduceret til 4-2, hvilket dog ikke var nok til at sætte gang i et comeback.

I stedet lukkede og slukkede Lewandowski kampen i det 84. minut, da han scorede sit tredje mål og dermed fik sit hattrick i sin Champions League-kamp nummer 100.

Bayern München er nu på 12 point efter fire kampe i Champions Leagues gruppe E, og sikrede sig dermed videre avancement. Kun Juventus er også sikret at gå videre til playoff-kampene.