3F Superligaen

Absalonsen vurderer: SønderjyskE ansætter en pragmatisk udlænding

SønderjyskE fyrede mandag cheftræner Michael Boris, efter sønderjyderne søndag indkasserede et ydmygende 0-6-nederlag til oprykkerne fra Silkeborg. Meget taler for, at klubben nu henter en cheftræner med erfaring fra Superligaen, men sådan kommer det næppe til at gå, vurderer Johan Absalonsen.

Michael Boris var første udenlandske træner i Superligaklubben SønderjyskE, og dermed blev han også den første fyrede udenlandske træner i klubben, da han mandag aften blev fyret i Haderslev-klubben.

I første omgang er Simon Poulsen forfremmet til cheftræner, indtil SønderjyskE finder en permanent afløser for Boris, men spillertruppen kan nok godt regne med, at det kun bliver for en kort stund, at de kan tale dansk med deres nærmeste chef.

Læs også: Efter søndagens afklapsning – SønderjyskE fyrer cheftræneren

– Der ville være mange fordele ved at ansætte en dansker, der har kendskab til Superligaen, men jeg tror ikke på, at det passer ind i filosofien hos de nye ejere. De vil gerne sætte deres eget præg på tingene, og derfor vil det overraske mig meget, hvis de henter en gammel kending, siger campo.dk’s fodboldekspert Johan Absalonsen.

– Det er vanskeligt at komme med et bud på et navn, for jeg tror, de finder en ny udlænding, men jeg kan sagtens se, hvilken profil den nye træner skal have. Det bliver en pragmatisk træner, der har noget robusthed og erfaring i forhold til at skabe resultater hos et bundhold, lyder vurderingen fra Absalonsen, der selv spillede i SønderjyskE i syv sæsoner.

SønderjyskE blev i september sidste år købt af amerikanske Robert Platek, og allerede ved udgangen af sidste sæson valgte den nye ledelse at fyre daværende cheftræner Glen Riddersholm. Ind kom Michael Boris, og han skulle transformere SønderjyskE til et boldbesiddende og offensivt pressende fodboldhold – sådan forholder det sig ikke denne gang.

Læs også: Boris efter fyring: Jeg kender fodboldbranchen

– Lige nu handler det for alt i verden om overlevelse og knapt så meget om strategi. Jeg er sikker på, at det bliver en træner, der primært har fokus på at få resultater nu og her, og så handler det i mindre grad om at udvikle spillerne og spillestilen, lyder det fra Absalonsen.

Glen Riddersholm er lige nu ekspert for TV3, og det vil da også være højst overraskende, hvis han igen blev tilbudt stillingen som cheftræner i den sydligste af de danske superligaklubber. I Aarhus bor en anden tidligere SønderjyskE-træner i form af Jakob Michelsen. Han har været jobløs siden marts, hvor han blev fyret i OB, og umiddelbart kunne han ligne et godt bud på en ny cheftræner, men det tror Johan Absalonsen heller ikke på.

– Før ejerskiftet ville det have givet mening at hyre Jakob Michelsen, men han symboliserer det gamle SønderjyskE, så det vil overraske mig meget, hvis det bliver ham. De nye ejere ser ikke på tingene med helt samme perspektiv, som vi gør i Danmark.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

– De har internationale briller på, og selvom de nok træder et skridt tilbage i forhold til strategi for at komme tilbage på rette kurs, så tror jeg ikke strategien om på sigt at spille mere offensivt og boldbesiddende fodbold er ændret, lyder det fra Johan Absalonsen.

SønderjyskE har i sæsonens første 14 kampe kun vundet to, mens de ni gange er gået fra banen som tabere. Det placerer dem på 11. pladsen i Superligaen, hvor det således kun er Vejle, der ligger under dem.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P