Frederik Holst så rødt da Elfsborg tabte vigtigt skridt i mesterskabskampen

Kampen om mesterskabet i Sverige nærmer sig sin ende, men fire hold er stadig i spil til titlen. Søndag mistede danskerholdet Elfsborg et vigtigt skridt i deres bestræbelse på at vinde det første mesterskab siden 2012.

Frederik Holst måtte frustreret forlade banen i overtiden efter sit andet gule kort. Foto: Stefan Jerrevång/TT/Ritzau Scanpix

Det startede fuldstændig som planlagt for de tre danskere i IF Elfsborg, der søndag eftermiddag var på besøg hos IFK Norrköping.

Allerede efter 13 minutter var den tidligere Silkeborg-spiller, Jeppe Okkels, nemlig på pletten for udeholdet, da han med sin syvende ligascoring bragte gæsterne foran 0-1.

Kort efter fik hjemmeholdet, der havde Marco Lund på bænken, udlignet, men blot to minutter senere kom gæsterne igen på sejrsskurs. Missionen om at få tre point blev dog vanskeliggjort efter 32 minutter, da Elfsborgs Simon Strand fik sin anden advarsel og dermed måtte tidligt i bad.

André Rømer, Jeppe Okkels, Frederik Holst og resten af Elfsborg-mandskabet så længe ud til at lykkedes med den vanskelige mission, men med ti minutter igen fik hjemmeholdet udlignet, og tre minutter senere kom de også foran 3-2.

I overtiden blev Marco Lund skiftet ind for hjemmeholdet, og han kunne se sin landsmand, Frederik Holst, blive præsenteret for sit andet gule kort, og dermed måtte også den tidligere Brøndby-back forlade banen før tid.

Med nederlaget formåede Elfsborg ikke at få lukket det tre point store hul, som de lige nu har til Malmö FF på Allsvenskans førsteplads.