FCK tromlede Vejle over og kom tilbage på sejrskurs

F.C. København tog søndag hjemme imod Vejle Boldklub i Superligaen. Her lykkedes det for hovedstadsklubben at komme tilbage på sejrskursen.

F.C. København vandt søndag deres første kamp i Superligaen i over en måned. Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix.

Søndag eftermiddag skulle F.C. København spille mod Vejle Boldklub hjemme i Parken. Det var et vigtigt opgør for københavnerne, der ikke havde vundet i Superligaen siden den 26. september, da de besejrede FC Nordsjælland med 1-5.

Betydningen af søndagens opgør var ikke at mærke på FCK, der ikke skulle bruge længe på at bringe sig foran mod Superligaens sidsteplads.

16 minutter inde i opgøret kom den altid farlige Jens Stage fri, hvor han iskoldt med venstrebenet sparkede bolden op i nettaget. Midtbanespilleren er dermed oppe på hele fem mål i 13 kampe i Superligaen.

Og bedre skulle det blive for Jess Thorups mandskab, da 18-årige Hakon Arnar Haraldsson scorede sit første mål for klubben efter 29 minutters spil.

Københavnerne kunne derfor gå til pause med en 2-0 føring mod et nedspillet Vejle-mandskab.

Anden halvleg fortsatte som første, hvor FCK fortsatte med at være det bedste hold på banen.

Knap 20 minutter inde i anden halvleg lukkede og slukkede F.C. København kampen, da Lukas Engel begik et straffespark på Kevin Diks.

Her lykkedes det for Jonas Wind at gøre det, som han ikke formåede mod SønderjyskE, nemlig at score på sit straffespark, hvilket gjorde det til 3-0 for hjemmeholdet.

Resten af kampen foregik i “cruise control” for københavnerne, der kørte 3-0 sejren hjem uden problemer.

Det blev dermed F.C. Københavns første sejr i Superligaen i over en måned, hvilket er med til at holde liv i klubbens mesterskabsdrømme.