Cappis blev endnu engang helten for Brøndby

Der var tre særdeles vigtige point på spil i Viborg, da Brøndby søndag aften gæstede domkirkebyen. Både Viborg FF og Brøndby IF er nemlig en del af det store midterfelt, der både skal kigge op og ned i tabellen.

Viborg og Brøndby lå forud for søndagens indbyrdes opgør på hver sin side af den skillelinje, der efter 22 kampe adskiller de seks hold, der har klaret sig godt, fra de seks hold, der ikke har klaret sig godt nok.

Begge mandskaber var til kampen igen uden deres normale førstemålmænd, da de to konkurrerende danske U21-målmænd, Mads Hermansen og Lukas Lund, begge sidder ude med skader.

Det var de sjællandske gæster, der inde opgøret var at finde i top-6, og det var da også dem, der kom bedst fra start på et tætpakket Energi Viborg Arena. Gæsterne var uden topscorer Mikael Uhre til dagens opgør, men allerede efter fem minutters spil tvang hans erstatning, kroatiske Marko Divkovic, hjemmeholdets målmand ud i en fin redning.

Brøndby sad mest på spillet i første halvleg, og efter en halv times spil var de kun centimeter fra at tage føringen, da Anis Slimane viste fin boldkontrol og sparketeknik. Drønet fra dansk-marrokaneren ramte dog stolpen bag en prisgivet Mikkel Andersen i Viborg-målet.

Hjemmeholdet var bestemt stadig med i kampen, og kort før pausen sneg en afslutning fra Justin Lonwijk sig kun snert forbi Brøndby-kassen, og dermed gik holdene til pause med stilligen 0-0.

De grønblusede viborgensere kom fint ud fra pausen, og igen var det en hollænder, der fik et fint tilbud. Jay-Roy Grot formåede dog ikke at passere Thomas Mikkelsen, men det gjorde hans holdkammerat Sebastian Grønning til gengæld 20 minutter senere.

Her overrumplede Grønning nemlig Brøndby-målmanden Thomas Mikkelsen, da han midt på Brøndbys banehalvdel modtog en sløj pasning fra Josip Radosevic og uden den store tøven sendte bolden i en blød bue over Mikkelsen i målet. Desværre for Grønning og tilsvarende heldigt for Radosevic og Mikkelsen prellede afslutningen dog af på overliggeren.

Mens Brøndby havde været bedst i første halvleg og Viborg bedst i den første halve time af anden halvleg, tippede overtaget igen i de sidste ti minutter. Viborgenserne begyndte at se trætte ud, og blandt andet Andrija Pavlovic var tæt på at udnytte det for gæsterne.

Det blev dog ikke serberen men derimod amerikanske Christian Cappis, der for tredje gang i sæsonen sørgede for en forløsning for de forsvarende mestre med fire minutter tilbage af kampen.

Det lignede længe en pointdeling, men til slut var det de gulklædte gæster, der kunne juble med de medrejsende fans. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Ligesom det var tilfældet i forrige kamp mod Vejle leverede amerikaneren et veltimet løb i feltet, hvor Simon Hedlund med en fin tilbagepasning fandt amerikaneren, der med en kontrolleret inderside kunne sørge for jubel blandt de medrejsende Brøndbyfans.

Kræfterne så på det tidspunkt ud til at være sluppet op i Viborg-lejren, og selvom de forsøgte at etablere et pres, blev det aldrig for alvor farligt foran Thomas Mikkelsens mål, selvom de grønblusede hjemmefans undervejs appelerede for et straffespark, der dog helt korrekt ikke blev dømt.

Dermed blev det Brøndby, der slap fra kampen med alle tre point, mens Viborg trods fine præstationer hænger en smule fast i den nederste halvdel.