Yussuf Poulsen snydt for matchvinderrolle i overtiden

Den danske landsholdsangriber, Yussuf Poulsen så længe ud til at skulle sikre RB Leipzig alle tre point, da østtyskerne var på besøg i Frankfurt, men en brasiliansk forsvarsspiller ville det anderledes.

Yussuf Poulsen scorede sæsonens tredje ligamål i kampen mod Frankfurt. Foto: Daniel Roland/AFP/Ritzau Scanpix

Der var ingen Jesper Lindstrøm på banen for Frankfurt, da finansbyens stolthed lørdag aften tog imod RB Leipzig.

Mens Lindstrøm var blevet henvist til en plads på bænken, skulle hans landsmand hos dagens modstander, Yussuf Poulsen, forsøge at bygge videre på den fine stime, som han er inde i for tiden, og den danske angriber havde da også fundet vej til Jesse Marsch’ startopstilling til kampen.

Efter en lille halv times spil var den danske landsholdsspiller heldig med, at der ikke blev dømt straffespark imod ham. Han kunne dog ånde lettet op, da kampens dommer vurderede, at han havde ramt bolden, hvilket i langsom gengivelse ikke så ud til at være tilfældet.

Fem minutter senere kom Poulsen igen i fokus, men denne gang var det for noget positivt. På et hjørnespark, som faktisk skulle have været et målspark, snød danskeren sin direkte oppasser ved bagerste stolpe, og på akrobatisk vis fik han manøvreret bolden ind bag hjemmeholdets Kevin Trapp i målet.

Efter en god times spil var arbejdsdagen overstået for den hårdtarbejdende dansker, der gjorde plads til Andre Silva.

Bedst som det så ud til, at den danske landsholdsangriber ville blive eneste mand på måltavlen og dermed matchvinder, skete det katastrofale for udeholdet.

Svenske Emil Forsberg havde netop brændt en gigant-chance i den ene ende, hvor han fra fire-fem meter sparkede bolden over et tomt Frankfurt-mål, og så ville skæbnen, at den afbrænder skulle blive dyr.

Fire minutter inde i overtiden fik den brasilianske forsvarsspiller Tuta på uforklarlig vis lov at stå fuldstændig umarkeret ved bagerste stolpe, og så kunne han stange Filip Kostic’ frispark ind til slutresultatet 1-1.