Europæisk Fodbold

Overtidsscoring sikrede Malmö vigtig sejr i mesterskabskampen

Jon Dahl Tomasson og Malmö FF var stort set tvunget til sejr, da de lørdage eftermiddag gæstede midterholdet Sirius, men skåningerne skulle meget igennem, før det gik som håbet.

Jon Dahl Tomasson og Malmö FF skulle gerne have haft tre point med fra Uppsala. Foto: Matthew Childs/Reuters/Ritzau Scanpix

Det snerper i den grad til i toppen af Allsvenskan, hvor fire hold stadig har mesterskabet indenfor rækkevidde med fem kampe tilbage af sæsonen

Et af de hold er danskerklubben Malmö FF, der foruden at have Jon Dahl Tomasson som træner, har hele fire danskere i truppen. Malmö var det første af de fire tophold der skulle i aktion, da de lørdag tog hul på 26. spillerunde med en ubanetur til Uppsala, hvor Marcus Mathisen og Sirius ventede.

Mathisen startede inde for hjemmeholdet, ligesom Søren Rieks startede for udeholdet, men hverken Lasse Nielsen, Jonas Knudsen eller den vanlige anfører Anders Christiansen var til rådighed for Jon Dahl.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Efter en målløs første halvleg var det Malmö FF der helt efter planen åbnede scoringen, da norske Jo Inge Berget fire minutter inde i anden halvleg udnyttede et straffespark. Bare to minutter senere bragte hjemmeholdet dog balance i regnskabet, og yderligere to minutter senere kom Sirius også foran 2-1.

Med et lille kvarter tilbage af kampen fik kroatiske Antonio Colak dog udlignet for gæsterne til 2-2, og tre minutter inde i dommerens overtid gjorde den 28-årige kroatiske angriber det også til slutresultatet 2-3, og dermed tager Malmö tre voldsomt vigtige point med sig mid Sydsverige.

Mesterskabskonkurrenterne fra Elsfborg møder søndag Norrköping på udebane, mens Djurgården søndag skal på besøg hos Örebro. AIK skal mandag på besøg hos Halmstad.