Hobro splittet ad på eget græs af Esbjerg

Både Hobro IK og Esbjerg fB har fået en forfærdelig start på sæsonen i 1. Division, fredag aften mødtes de to klubber, der så sent som for to år siden begge var en del af Superligaen, og det blev de vestjyske gæster, der trak sig sejrrigt ud af opgøret.

Der var ikke meget at juble over for de små 1000 tilskuere fredag aften på DS Arena i Hobro. Foto: Mathias Blohm

Fodboldeventyret ser ud til at være forbi i Hobro IK, som fredag aften tabte med hele 2-6 på eget græs til Esbjerg fB.

Hobro kom allerede bagud efter 11 minutters spil, da Mads Larsen med et afrettet skud snød Hobro-forsvaret. 25 minutter senere var det først meget tvivlsomt målmandsspil fra Hobros Adrian Kappenberger og to minutter senere lige så tvivlsomt forsvarsspil af den nyudtagede U19-landsholdsspiller, Frederik Dietz Nielsen, der gjorde, at udeholdets Leonel Montano kunne score sine to første mål for esbjergenserne.

Med to minutter til pausen blev der dog tændt et håb hos de knapt 1000 tilskuere på DS Arena, da udeholdets australske forsvarsspiller, Con Ouzounidis, så rødt efter en hård tackling på Louicius Deedson.

Håbet blev dog slukket kort inde i anden halvleg, da Esbjerg blev tildelt straffespark. Elias Sørensen sparkede lige midt i målet, men selvom Hobro-målmanden Kappenberger var blevet stående, formåede han ikke at holde det sløje forsøg, og så kunne Sørensen sparke returen ind.

Ondt blev værre for Hobro efter en times spil, da Elias Sørensen blev dobbelt målscorer, da han nåede først på et fladt frispark fra Nicklas Strunck Jakobsen.

Hobro fik på to flotte hovedstødsscoringer af henholdsvis Kasper Høgh og Justin Shaibu pyntet en smule på resultatet, inden den lyserødt-klædte Hobro-målmand sørgede for, at Hobro også tabte anden halvleg.

Ganske upresset sendte Adrian Kappenberger bolden direkte ud i fødderne georgiske Lasha Parunashvili, der var hurtig i opfattelsen og sendte bolden frem til en umakeret Matty Wolfe, der gjorde ydmygelsen af hjemmeholdet total med sin scoring til slutresultatet 2-6.

Med sejren nærmer Esbjerg sig top-seks med hastige skridt, mens Hobro hænger fast i den absolutte bund af 1. Division.