Cornelius og Trabzonspor tager vigtigt skridt i mesterskabskamp

Det var absolut top mod absolut bund, da Trabzonspor fredag aften tog imod Rizespor i den tyrkiske Süper Lig.

Andreas Cornelius startede ude, men han kom allerede ind efter 14 minutter. Foto: Trabzonspor

Andreas Cornelius og Trabzonspor var forud for fredagens kamp mod Bundproppen fra Rizespor ubesejrede i den tyrkiske liga, som de på ganske suveræn vis fører.

Ubesejrede er de stadig efter fredagens kamp, og føringen i toppen af den bedste tyrkiske række er nu øget til hele syv point, efter de på et sent mål slog bundholdet 2-1.

Andreas Cornelius startede ude i kampen, men da angrebskollegaen Gervinho allerede efter et lille kvarter blev skadet, blev der brug for den store dansker. Det var dog ikke Cornelius men derimod det profilrige bundhold fra Rizespor, der først bragte sig foran.

Rizespor havde både den tidligere Everton-spiller Yannick Bolasie og dansker-dræberen fra sommerens første EM-kamp, finske Joel Pohjanpalo, med fra start, mens den tidligere Brøndby-profil Lebogang Phiri og den franske angriber Loïc Remy begge så til fra bænken, men det var kroatiske Damjan Djokovic, der bragte gæsterne foran 0-1 på straffespark efter godt 20 minutters spil.

Kort før pausen fik hjemmeholdet dog udlignet, da Djaniny ligeledes på straffespark gjorde det til 1-1. med 17 minutter tilbage af kampen gjorde indskiftede Anthony Nwakaeme det til slutresultatet 2-1, og dermed fører Trabzonspor altså med syv point ned til nærmeste forfølger, inden resten af rundens kampe spilles senere på weekenden.