3F Superligaen

Pokal-tilbageblik: AGF’s vilde 10-1 sejr over sønderjyderne

I aften tager AGF imod SønderjyskE på hjemmebanen i smilets by til kvartfinale i pokalturneringen. En kamp der ligger til aarhusianerne statistisk set med tre sejre i de seneste fire opgør. Særligt én sejr bringer minderne frem, hvis vi går helt tilbage til tidernes morgen i 1993.

Jón Dagur Thorsteinsson var end ikke blevet født, da AGF i 1993 udraderede sønderjyderne med 10-1. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Når AGF tørner sammen med SønderjyskE i aften, er det med en lille statistisk overhånd til ‘de hvide’, der har vundet tre ud af de seneste fire kampe mod sønderjyderne i pokalregi.

Den sejr der skiller sig mest ud er dog uden tvivl, da AGF slog datidens SønderjyskE-hold – Haderslev FK – med hele 10-1 på en sommerdag i august måned 1993 på det mundrette Aarhus Stadion, hvor 1600 østjyder var dukket op til kamp. Det skriver stiften.dk i dag.

Det var i pokalturneringens fjerde runde, at rundbarberingen fandt sted af Haderslev–mandskabet, der netop var rykket op i 2. division vest i ligaregi.

Læs også: AGF-forsvarer inden pokaldyst: Opsatte på at komme langt

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P