Salah-hattrick da Liverpool ydmygede Manchester United med 0-5 på Old Trafford

Vild og voldsom første halvleg grundlage storsejr til Liverpool, da de smadrede Manchester United på udebane.

Liverpool ydmygede Manchester United på Old Trafford, hvor Salah blev den mest scorende afrikaner i Premier Leagues historie. Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix

Manchester United lavede et formidabelt comeback i midtugen, da man vendte 0-2 til 3-2 mod Atalanta i Champions League. Søndag fik man så besøg af ærkerivalerne fra Liverpool i et Premier League-opgør, som de fleste nok sent vil glemme.

Efter blot 13 minutter var udeholdet nemlig foran med 0-2 efter scoringer af Naby Keïta og Diogo Jota.

Og så blev det ellers Salah-showtime. Et, to og tre mål sikrede nemlig den brandvarme egypter et hattrick og rekorden som den mest scorende afrikaner i Premier Leagues historie med 106 mål. En rekord, der hidtil havde tilhørt Didier Drogba med 104 mål.

Cristiano Ronaldo ville dog også lege med i opgøret, og han kunne med et par vævre finter og et følt spark knalde kuglen i Liverpool-kassen, men VAR kunne konkludere, at den frustrerede portugiser lige netop var offside.

Ondt blev også værre for United, da den halvlegsindskiftede Paul Pogba kort herefter modtog et direkte rødt kort efter et VAR-tjek, hvor franskmanden noget vovet gik all in på en tackling på Naby Keïta, der også måtte lade sig udskifte skadet efterfølgende.

Herefter kunne man på tv-billeder se flere hundredevis – hvis ikke tusindvis – af United-fans forlade Old Trafford slukørede, selvom kampen blot var halvvejs inde i 2. halvleg.

De gik glip af et Liverpool-hold, der stille og roligt trak håndbremsen og i cruisecontrol sikrede sig en flot 0-5 sejr, der lige nøjagtigt ikke var nok til at tilføre United sit største hjemmebanenederlag i Premier League, som man skal finde til Manchester City på 1-6 tilbage i 2011.