International Fodbold

Assistmageren Robin Olsen: Det var første gang

Sverige tog tirsdag en kæmpe skridt mod kvalifikation til VM, da de hjemme på Friends Arena slog Grækenland med 2-0. 2-0-målet blev sat ind af Alexander Isak, men det var målmand Robin Olsen, der for første gang i karrieren stod for en assist.

Robin Olsen prøvede tirsdag noget, som han ikke tidligere har haft held til. Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix

Robin Olsen har en flot landsholdsstatistik for det svenske landshold, hvor han har holdt buret rent i præcis halvdelen af sine i alt 52 A-landskampe.

Den flotte statistik blev opnået i tirsdagens 2-0-sejr over Grækenland, hvor Robin Olsen undervejs kunne takke overliggeren for, at grækerne ikke fik scoret. Mere bemærkelsesværdigt var det dog, at det var den tidligere F.C. København-målmand, der med 20 minutter tilbage var med til endeligt at afgøre kampen til svenskernes fordel med en assist til Alexander Isaks 2-0-scoring.

Direkte adspurgt om det var længe siden, han senest havde lavet en assist, svarede den skånske målmand:

– Det er meget lang tid siden, for det var første gang, sagde Robin Olsen til Aftonbladet, inden han forklarede:

– Det er ikke indøvet, men Alex (Alexander Isak, red.) og jeg har talt om, at hvis det er muligt, så vil jeg forsøge at slå den. Jeg så, at han var ved at tage et godt løb og ville få meget plads, og så var det bare at hamre til den, fortæller Robin Olsen.

Målet kom efter et frispark på svenskernes banehalvdel, som Robin Olsen var hurtig til at sende op mod Alexander Isak, der for anden landskamp i træk scorede for de blå-gule svenskere.

Robin Olsen har foruden sine landskampe spillet 272 kampe for blandt andet F.C. København, Malmö FF, AS Roma, Cagliari og Everton, og i de kampe er det altså aldrig blevet til en assist.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P