Sverige sejrede og erobrede førstepladsen

Sverige vandt hjemme over Grækenland. Det betyder, at svenskerne indtager VM-kvalifikationens førsteplads i Gruppe B.

Sverige mod Grækenland
Svenske Alexander Isak i duel med græske Manolis Siopis. Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix.

Sverige kunne med en sejr over Grækenland hjemme på Friends Arena erobre Grubbe B’s førstepladsen VM-kvalifikationen fra Spanien, der i denne runde sad over på grund af, de søndag aften spillede Nations League-finale mod Frankrig.

Det blev et tæt opgør, hvor de svenske landsholdspillere ikke kom frem til mange chancer i kampens første 50 minutter.

Derfor skulle Sverige bruge lidt andre metoder for at komme på måltavlen. Efter godt og vel 58 minutter fik svenskerne tildelt et straffespark, som RB Leipzig-spilleren Emil Forsberg eksekverede sikkert, og så var stillingen 1-0 til hjemmebaneholdet.

Efter 68 minutters spil lukkede og slukkede den svenske angriber Alexander Isak kampen, da han elegant tog et træk forbi den græske målmand og køligt sparkede bolden forbi en græsk forsvarsspiller.

Det nåede dog at blive værre endnu for det græske landshold, da forsvarsspilleren Pantelis Chatzidiakos modtog sit andet gule kort i kampen efter 88 minutter og dermed blev sendt tidligt i bad.

I rundens anden kamp i Gruppe B mødte de to bundhold i gruppen, Kosovo og Georgien, hinanden. Her vandt det georgiske mandskab med 1-2 på udebane.

Med kampenes udfald i denne runde rykker Sverige dermed op på førstepladsen i Gruppe B, mens Spanien indtager andenpladsen.