International Fodbold

Gruppefinale venter – Rusland med fordel mod Kroatien

I VM-kvalifikationsgruppe H var der forud for mandagens kampe tæt løb i toppen, men mens Rusland sejrede i Slovenien, fik Kroatien kun uafgjort hjemme mod Slovakiet. Nu venter der formentlig en gruppefinale i den indbyrdes kamp mellem Kroatien og Rusland i november.

Kampen om den direkte VM-billet i Gruppe H kommer med al sandsynlighed til at fortsætte til absolut sidste spillerunde.

Rusland og Kroatien har indtil nu ført et parløb i toppen af gruppen, mens Slovakiet og Slovenien har fulgt med så godt som muligt.

Forud for kampene mandag aften lå både Rusland og Kroatien på 16 point, men selvom Rusland fik tre point ud af deres kamp mod Slovenien, og Kroatien overraskende kun fik ét point ud af hjemmekampen mod Slovakiet, så skal de to mandskaber formentlig afgøre sagerne imellem sig i deres indbyrdes opgør den 14. november, hvor de mødes i Zagreb.

Kroatien fik med syv minutter tilbage af kampen mod Slovakiet faktisk bolden i mål til en 3-2-føring, hvilket ville have givet dem fordelen i den direkte duel med Rusland, men Nikola Vlasic’ mål blev underkendt for offside efter VAR-gennemsyn.

En direkte gruppefinale mellem Kroatien og Rusland kræver godt nok, at de begge vinder deres næste kampe, men da det for Kroatiens vedkommende er en udebanetur til Malta, mens Rusland hjemme tager imod Cypern, burde begge hold komme fra de kampe med tre point og dermed gå ind til gruppefinalen, hvor Rusland altså kan klare sig med uafgjort.

I mandagens tidlige kamp havde de bundhold i Gruppe H – de to middelhavsøer Cypern og Malta – mødtes i en direkte duel om at slippe fri af bundplaceringen. Med ti minutter tilbage af kampen havde den tidligere F.C. København-angriber, Pieros Sotiriou, bragt hjemmeholdet foran 2-1, men otte minutter inde i overtiden udlignede Malta til slutresultatet 2-2.