1 min læsningHistoriske Messi slog endnu en vild rekord i PSG-guldfest – passerer Ronaldo på fornem liste

Ingen spillere i fodboldens historie har nu scoret flere mål end Lionel Messi i Europas fem største ligaer.

1 min læsning
Paris Saint-Germain's Argentine forward Lionel Messi celebrates with Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe after scoring his team's first goal during the French L1 football match between RC Strasbourg Alsace and Paris Saint-Germain (PSG) at Stade de la Meinau in Strasbourg, eastern France on May 27, 2023. (Photo by Jean-Christophe Verhaegen / AFP)

Lionel Messi skrev nok engang et nyt kapitel om sig selv i fodboldens historiebøger lørdag aften.

Her bidrog Lionel Messi nemlig med scoringen, som sikrede Paris Saint-Germain klubbens niende franske mesterskab på 11 sæsoner.

Men scoringen var mere end bare mesterskabsafgørende. Argentinerens mål var nemlig også et mål, der sørgede for, at verdensstjernen endnu engang slog en vanvittig mål-rekord – en rekord han i øvrigt overtager fra hans ærkerival, Cristiano Ronaldo.

Scoringen var nemlig Messis mål nummer 496 i Europas traditionelle top fem-ligaer – Premier League, Serie A, LaLiga, Bundesligaen og Ligue 1.

Dermed har han nu scoret flere mål, end nogen anden nogensinde har gjort på tværs af de fem ligaer, og skriver sig dermed endnu engang ind i fodboldens historiebøger.

Hvis ikke rekorden var fed at tage i forvejen, så bliver den det måske af, at den spiller, som han passerer på listen for at gå alene i front, er hans evige portugisiske nemesis, Cristiano Ronaldo, som har noteret sig selv for 495 scoringer på tværs af de fem store ligaer inden sit skifte til Al Nassr i Saudi-Arabien.

Følg Campo på Facebook

56 af scoringerne er fladet for PSG i Ligue 1, mens de resterende 439 er scoret i La Liga for FC Barcelona.

Desuden kan det også nævnes, at lørdagens franske mesterskab var Messis trofæ nummer 43 i karrieren, hvilket gør ham til den mest vindende fodboldspiller i historien sammen med hans tidligere holdkammerat Dani Alves.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P