3 min læsningOverblik: Hvor store er pengepræmierne i de europæiske turneringer? – få svaret her

3 min læsning
Pengepræmien i Champions League er væsentlig større end i Europa League og i Conference League.
FOTO: Lee Smith/Reuters/Ritzau Scanpix

Champions League, Europa League og Conference League. Det er de tre største turneringer for europæiske klubhold, men hvor stor forskel er der egentlig på turneringernes pengepræmier?

De største fodboldklubber i Europa drømmer alle om at løfte det største klubtrofæ af dem alle – nemlig Champions League-trofæet.

Champions League-turneringen er den ældste af de tre europæiske turneringer, og den havde sin fødsel tilbage i 1955/56, hvor kun 16 hold deltog.

Meget har ændret sig siden – ja, faktisk selv navnet. Oprindeligt blev turneringen kaldt ‘The European Cup’ indtil den i 1992/93 officielt ændrede sit navn til Champions League – nu med 78 hold fra første kvalifikationsrunde.

Siden fødslen af vores kontinents største klubturnering er der dog kommet flere europæiske turneringer til.

Først opstod den næstbedste turnering, Europa League, som første gang så dagens lys ved 1971/72-sæsonen.

Fem årtier senere kom så det nyeste skud på stammen, nemlig Europa Conference League, som blev fløjtet i gang for første gang i 2021/22.

Ifølge espn.com, blev Conference League til, fordi UEFA ville give de mindre hold fra nogle af de mindre lande en chance for at vise sit værd på den internationale fodboldscene.

Der er dog stor forskel på prestigen ved at løfte hvert de tre forskellige trofæer, og det kan altså også ses på turneringernes præmiepuljer.

Kvalificerer man sig til Champions League, så vinder man faktisk mere end fem gang så meget, end man som hold vil få udbetalt for at opnå samme præstation i Conference League.

Avancerer man fra gruppespillet, vinder man en pose penge for hvert skridt, man tager derfra – eksempelvis vinder man som Champions League-hold cirka 72,5 millioner kroner for at spille sig fra gruppespillet og ind i ottendedelsfinalen.

Det er ikke småpenge, der er tale om i nogen af ovenstående turneringer – dog er det klart og tydeligt, at der er en væsentlig større sum penge på spil i den mest prestigefulde af de tre turneringer.

Præmiepulje Europa Conference League:

Kvalifikation til gruppespil: Cirka 22 millioner kroner

Turneringens vinder: Cirka 37 millioner kroner

Præmiepulje Europa League:

Kvalifikation til gruppespil: Cirka 27 millioner kroner

Turneringens vinder: Cirka 64 millioner kroner

Præmiepulje Champions League:

Kvalifikation til gruppespil: Cirka 116 millioner kroner

Turneringens vinder: Cirka 149 millioner kroner

Det ses altså tydeligt, hvorfor det er at foretrække at kvalificere sig til Champions League fremfor de andre turneringer – der er tale om pengepræmier, der kan danne grundsten for en hel sæson.

Finalisterne er fundet i alle tre turneringer, og der går altså ikke længe før, vi har fundet vinderne af Fodboldeuropas største pengeposer.

I Conference League er det enten italienske Fiorentina eller engelske West Ham, der løber med de i omegnen af 37 millioner kroner – finalen løber af staben på Eden Arena i Tjekkiet den 7. juni.

I den lidt større turnering, Europa League, bliver det enten Sevilla eller AS Roma, der kommer til at rejse hjem med trofæet og cirka 64 millioner kroner. Vi finder ud af, hvilken af mandskaberne, der trækker det længste strå, når finalen finder sted den 31. maj på Puskás Aréna i Ungarn.

Og sidst, men absolut ikke mindst, bliver det enten Manchester City eller Inter, som den 10. juni vil stå med det største af de tre trofæer og en pengepræmie på omkring de 149 millioner kroner.

Overblik: Hvilke hold har allerede nu kvalificeret sig til Champions League 2023/24? – få svaret her

Du kan danne dig et større overblik over de forskellige turneringers præmiepuljer på en.as.com.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer