Kæmpe skuffelse: Tamme Danmark er færdige ved VM

Danmark er færdige ved VM 2022 efter en skuffende indsats mod Australien.

Danmark-Australien live, Danmark-Australien VM 2022, VM Qatar.

Det er slut for Danmark ved VM 2022.

Det står klart, efter en skuffende indsats resulterede i et 1-0-nederlag mod verdensranglistens nummer 38 for det danske mandskab.

Danmark kom ellers bedst fra start, og der var i løbet af den første halve time optræk til flere gode chancer – og potentielt det altafgørende føringsmål.

Målet udeblev dog, og efter en halv times spil begyndte fejlene, langsom boldomgang, sløsede boldtab og manglende intensitet og hårdhed i nærkampene at melde sig.

Ved pausen var stillingen fortsat 0-0, men danskerne havde trods alt fået vist, at de kunne spille i et gear over australierne.

Efter pausen var det dog ikke til at se, at Danmark er placeret 28 placeringer højere end Australien på verdensranglisten.

To sløsede boldtab fra først Kasper Schmeichel og dernæst Christian Eriksen i løbet af de første minutter, blev toneangivende for danskernes præstation i resten af kampen.

Bedst som Danmark var ved at få en form for overtag i kampen igen, slog Australierne i en hurtig og kynisk omstilling.

Her fik Mathew Leckie afsluttet mellem benene på Joakim Mæhle. Bolden havde kurs mod fjerneste stolpe langs jorden – uden chance for Kasper Schmeichel – og så blev det ellers 1-0 til Australien efter en times spil.

Danmark skulle derefter holde australierne fra fadet i den sidste halve time, samtidig med at man selv skulle op at score to mål.

Danskerne formåede dog ikke at tage styringen efter Australiens 1-0-mål, og det var svært at se, hvordan Danmark havde tænkt sig at spille sig videre ved VM-slutrunden.

Resten af kampen bød på mere langsomt spil, sløsede boldtab og idéfattig boldomgang fra danskerne, og det var generelt svært at genkende det danske landshold.

Efter seks minutters tillægstid lød fløjten, og Australien kunne fejre udsigten til videre færd ved VM 2022. En stor præstation for ‘The Socceroos’.

Danmark må – desværre fortjent – rejse hjem.

Spænding til det sidste: Her er scenarierne i Danmarks gruppe