2 min læsningDanmark slår Finland – kvartfinaledrømmen lever!

Danmark arbejdede sejren i land efter en neglebidende afslutning, hvor Lene Christensen måtte ud i fuld længde.

2 min læsning
Soccer Football - Women's Euro 2022 - Group B - Denmark v Finland - Stadium MK, Milton Keynes, Britain - July 12, 2022 Denmark players celebrate after the match REUTERS/Bernadett Szabo

Det danske landshold havde svært brug for en sejr i aftenens kamp mod Finland. Et stort dansk overtag til trods holdt finnerne stand i lang tid.

Der skulle masser af danske chancer til, men landsholdets største stjerne var på plads, da det gjaldt. Med tyve minutter tilbage af kampen pandede Harder danskerne i front, og i dommerens overtid leverede Lene Christensen en pragtredning, der sørgede for, at 1-0 føringen holdt helt til slutfløjt. Danskernes kvartfinalehåb lever.

De danske kvinder satte sig på spillet og dominerede lige fra start. Det store danske overtag i første halvleg blev vekslet til store chancer – men ikke vekslet til mål. Nadia Nadim havde det nærmeste forsøg, da hendes afslutning tæt under mål blev reddet på stregen af den finske keeper.

Fra anden halvlegs start fortsatte kampen i samme stil som første. Dansk overtag – og denne gang med et større hav af chancer. Efter flere halve chancer fik Karen Holmgaard kampens hidtil største chance efter en Pernille Harder-solotur, der endte med en aflevering på tværs.

Holmgaard havde oceaner af tid alene med Korpela i det finske mål, men trækket blev for langt, og keeperen kom for tæt på og blokerede.

Hop ind og følg os på vores Facebook-sideInstagram og Twitter. Så er du altid opdateret på de seneste fodboldnyheder fra ind- og udland!

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Kort efter kom forløsningen dog, da Karen Holmgaards hovedstød ramte undersiden af overliggeren og hoppede i det lille felt. Her dukkede den altid farlige Pernille Harder op, med panden bragte hun danskerne på 1-0.

Scoringen tog pusten fra finnerne, men i dommerens overtid måtte Lene Christensen i det danske mål leverer en mirakelredning for at holde målet rent. Med den flotte redning slog den danske målmand det sidste søm i finnernes kiste. Danmark vinder 1-0. Dermed lever håbet om kvartfinalen endnu.

Timeline

Notifications

Notifikationer